MANDAL: Understatementet vakte lett humring i salen. De fleste av de 64 delegatene ser neppe de siste månedenes krangel og kamp om topplassen på samme måte.

Lindal beklaget at ikke han har greid å få Hans Fr. Grøvan og Dagrun Eriksen til å stå sammen på stortingsvalglisten. Rent personlig hadde han ønsket dette.

I redegjørelsen til nominasjonsmøtet snakket Lindal om stort engasjement, og det vakte lett latter da han sa at arbeidet i komiteen ble "noe mer tidkrevende" enn han hadde regnet med.

Lindal la fram argumenter både for å velge Dagrun Eriksen og å velge Hans Fr. Grøvan, ettersom komiteen har to innstillinger.

Dagrun som statsråd

— Dagrun er stor erfaring fra Stortinget. Hun er partiets første nestleder. Hun har tatt i tunge saker for partiet, og hun har løftet Agder på den nasjonale arena. Vi håper på ny regjering. Vi ønsker å bygge opp under Dagrun, slik at vi kan se henne i regjering neste år. Velger vi henne vekk i hjemfylket, vil det svekke hennes kandidatur i regjering, sa Lindal på vegne av nominasjonskomiteens flertall.

Deretter snakket han for Grøvan:

Grøvan som fornyer

— Grøvan har i en årrekke drevet politisk arbeid lokalt. Ordfører i Lyngdal i 12 år. Han karakteriseres som handlekraftig. De siste årene har han fått ny erfaring som KrFs fylkesleder. Det argumenteres med fornying og revitalisering av partiet hvis Grøvan velges. Han har lokal erfaring, men også bred erfaring fra næringsliv og skole, sa Lindal.

Deretter sang nominasjonsmøtet for maten. Nå spiser de lapskaus i Halds store sal.