KRISTIANSAND: Politiet snakket sent onsdag ettermiddag med den 20 år gamle svenske kvinnen, som er innlagt ved sykehuset i kristiansand. Hun er ifølge politiet preget av grov vold, og var tidligere på dagen ikke i stand til avgi en forklaring om hva som har skjedd.

— Vi har snakket med kvinnen nå, men hun husker ikke noe fra hendelsen, sier politiførstebetjent Oddbjørn Lunde ved Agder politidistrikt.

Politiet fortsetter etterforskningen, men kan så langt kun slå fast at kvinnen kom gående ned Markens gate mot Nupen-anlegget, og at hun der ble overfalt cirka klokken 03.10. Politiet sier til fvn.no at det foreløpig er uklart om dette har vært et voldtektsforsøk eller en voldtekt.

— Det eneste vi kan slå fast er at kvinnen er overfallt, sier Oddbjørn Lunde.

Vitnet

Politiet har et vitne i saken. Det er melderen som ringte inn til politiet og fortalte at hun hadde våknet av kvinnegråt utenfor leiligheten sin. Da vitnet gikk ut på verandaen så hun en gutt og en jente bak hekken ved Strandpromenaden.

Øyenvitnet ropte til de to. Gutten reiste seg da opp og løp fra stedet, og kan ha avbrutt den kriminelle handlingen.

Skader i ansiktet

— Vi var på stedet kort tid etterpå. Kvinnen hadde skader i ansiktet, og hadde problemer med å kommunisere med oss, sa operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt.

Politiet har onsdag foretatt en rundspørring etter overfallet, men har få spor etter gjerningsmannen.

De har heller ikke noen mistenkte for ugjerningen.

— Nå blir det taktisk etterforskning fremover. Vi har sjekket noen personer i natt og har søkt her og der, sier operasjonsleder Ove Austenå i Agder politidistrikt til fvn.no.

Beskrivelse

Politiet har fått følgende beskrivelse av gjerningsmannen:

  • En ung mann, mellom 170 og 175 centimeter høy

  • Mørk kort og velstelt hår

  • Han hadde på seg blåfarget dongeribukser som var litt vide og en lys t-skjorte.

  • Han hadde en mørk genser knyttet rundt livet

Gjerningsmannen løp i retning Odderøybroa da vitnet ropte til dem.

— Vi er interressert i å komme i kontakt med denne personen som løp fra stedet. Vi vil også ha opplysninger fra vitner som har sett noe i området rundt 03.10 i natt, sier Oddbjørn Lunde.