KRISTIANSAND: 15-åringen fra Romania ble mandag avhørt på nytt i forbindelse med overfallet på en 20 år gammel kvinne i forrige uke. Gutten ble pågrepet torsdag og sitter nå varetektsfengslet i Kristiansand.

I avhøret i går innrømmet 15-åringen å ha brukt kvinnens mobiltelefon, som forsvant natten overfallet skjedde.

— Han bekrefter at han har brukt fornærmedes telefon, sier etterforskningsleder Oddbjørn Lunde ved Kristiansand politistasjon.

Ringte til Romania

Telefonutskrifter innhentet av politiet viser at det er foretatt to oppringninger til rumenske telefonnummer etter at overfallet fant sted. Den siktede 15-åringen har foreløpig ikke sagt noe om hvordan han har fått tak i telefonen.

Han nekter fremdeles for å ha noe med voldtektsforsøket å gjøre.

— Han har ikke erkjent noe straffskyld, sier politiadvokat Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt.

Les også: 15-åring nekter for voldtektsforsøk

Hun sier at mistanken mot 15-åringen er styrket etter det nye avhøret i går kveld.

Kort tid før overfallet ble kvinnen og det politiet mener er 15-åringen fanget opp av overvåkningskamera utenfor Sparebanken Sør. Bildene viser at en person som likner på den siktede passerer kameraet få sekunder etter at 20-åringen har gått samme vei.

Overføres til Bergen

Den siktede sitter for tiden varetektsfengslet i Kristiansand fengsel, men vil etter hvert bli overført til barneavdelingen i Bergen fengsel.

Det var natt til onsdag i forrige uke at den 20 år gamle kvinnen ble brutalt overfalt og forsøkt voldtatt ved Strandpromenaden i enden av Markens gate. Et vitne observerte gjerningsmannen stå over 20-åringen og avverget trolig voldtekten da hun ropte til dem fra verandaen. Vitnet gikk deretter ut og fant kvinnen blodig og forslått bak noen busker i Nupen-parken.

20-åringen har vært inne til avhør hos politiet, men kunne foreløpig ikke si noe særlig om hva som hadde skjedd.

Venter på dna-analyser

Den videre etterforskningen består blant annet i å innhente tekniske bevis.

— Det er sendt av gårde en del materiale som skal analyseres av Kripos, med tanke på eventuelle dna-spor, sier Pedersen.

Politiet vil også undersøke nærmere om 15-åringen er den han sier han er.

— Han har identitetspapirer, men vi jobber med å få bekreftet identiteten hans, slik vi alltid gjør når det gjelder utenlandske statsborgere, sier Pedersen.