KRISTIANSAND: — Vi gir oss ikke. Fylket kan faktisk ikke bestemme dette, selv om fylket er en viktig høringsinstans, sier daglig leder Kjetil Eide i Kristiansand Montessorieskole AS.

Når Høyre nå har fylkesordføreren i Vest-Agder, har jeg ikke mistet troen på at vi skal kunne starte opp ny skole i Kristiansand neste årFylkesutdanningssjef Arly Hauge går imot to store privatskolefremstøt i Vest-Agder. Dette kommer frem i innstillingen til Hovedutvalget for kultur og utdanning. Utvalget skal drøfte privatskolene 29. mai.

Nei til Montessori

Kristiansand Montessoriskole søker om å danne en ny videregående skole i området ved Universitetet i Agder eller i Kristiansand sentrum. Skolen søker om hele 360 elevplasser innen studiespesialisering samt 30 plasser til påbyggingsklasse.

— Godkjenning av Montessoriskolen vil få negative konsekvenser på skolestrukturen i Kristiansand- og Vennesla-regionen, skriver Arly Hauge.Han peker på at spesielt Tangen og Kvadraturen står i fare for å miste søkere hvis Montessori-skolen får starte opp.

Nei til Lyngdal

Den kristne privatskolen KVS Lyngdal, ønsker å få utvide skolen med 90 elevplasser på studieforberedende utdanning fra neste år.

Men Arly Hauge vil beholde tilbudet i avdeling Flekkefjord og avdeling Eilert Sundt.— 90 elevplasser ved studiespesialisering vil få negative konsekvenser på skolestrukturen i Listerregionen, skriver Hauge i sin innstilling til utvalgsmøtet.

Fortsetter

Kjetil Eide er administrerende direktør i Akademiet Norge AS. Dette er et holdingselskap, som driver seks videregående skoler i Norge. Akademiet Norge har søkt om å starte sju nye skoler, blant dem altså i Kristiansand.

— Det går et skille mellom fylker som er styrt av Arbeiderpartiet og SV, og de som er sentrums- og Høyre/Frp-styrt. Når Høyre nå har fylkesordføreren i Vest-Agder, har jeg ikke mistet troen på at vi skal kunne starte opp ny skole i Kristiansand neste år, sier Kjetil Eide.Han skryter av å drive seks av Norges beste videregående skoler i dag, og ser frem til den videre behandlingen.

— Det er utdanningsdirektoratet som beslutter om vi skal får starte opp skoler. Fylket bestemmer ikke dette, men er en viktig høringssinstans, sier Eide.