ÅSELE: Etter lørdagens etappe leder Grimstad-kvinnen fortsatt sprinten i VM i hundekjøring i Sverige. Ledelsen er kortet inn med syv sekunder, men Somdal ser muligheten til å ta gull foran søndagens etappe.

— Svenske Niklas Dirland kjørte inn mye av forspranget i dag. Han ligger 16,3 sekunder bak meg nå. Men han kjørte inn med en halt hund på dagens etappe, og sier at han skal kjøre med fem hunder i morgen, så det kan utgjøre en del, sa Somdal til fvn.no lørdag kveld.

Tsjekkerne Jirijun Tnka og Petrjun Krupicka, som etter fredagens etappe lå på andre og tredje plass, er lørdag skjøvet et hakk nedover på listen.

— Jeg klarte å holde dem bak meg. Det er tsjekkerne jeg er mest redd for. De har tatt inn henholdsvis ett og tre sekund på meg, men det er ingenting, sier Somdal.

Lørdag byttet hun om på de seks hundene for å få mer fart, men søndag akter hun å bytte tilbake til formasjonen hun hadde fredag.

— Det var tøft å starte først med de 33 andre hundekjørerne jagende bak. Men jeg ser muligheter til å ta gull, sier hun.

Siste etappe starter klokken 12.30 søndag.