65-åringen fra Kristiansand driver med utleie av leiligheter i Dubai, og har ikke kunnet følge opp virksomheten så lenge passet har vært i politiets hender.

Forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen.

— Dette har min klient tapt store penger på. Nå vil vi regne ut hvor mye og vurdere å sende et krav til politiet. De må i alle fall dekke deler av tapet, sier forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen.Les også:

Har erkjent noe

Styrelederen eier flere selskaper og er siktet for å ha svindlet til seg minst 19,6 millioner kroner gjennom skattefunnordningen. 65-åringen har bare erkjent å ha mottatt 1,6 millioner kroner uberettiget. Også kona, datter og svigersønn er siktet i saken.

Etter seks uker i varetekt, ble 65-åringen løslatt i juli. Politiet fikk medhold i å beholde passet hans. Beslaget har vært gjenstand for flere runder i rettsapparatet, men denne uka slo tingretten fast at politiet ikke hadde lov til å beholde passet.

Møtte ikke i retten

En ny begjæring om beslag skulle fredag på nytt opp i retten. Men da retten var satt, hadde kun forsvarer og siktede møtt opp. Dommeren fikk til slutt brakt på det rene politiet hadde trukket begjæringen.

— Jeg synes dette er merkelig. Hvis politiet har ment at det er så viktig å ha passet fordi de er livredd for at han skal stikke av, burde de i alle fall fulgt opp begjæringen sin, sier Søndervik Johnsen.Påtaleleder Terje Skaar i Agder-politiet har ikke svart Fædrelandsvennen fredag. Politiet har tidligere uttalt at de frykter at styrelederen ikke vil komme tilbake hvis han reiser, og at det da vil være vanskelig å få stilt ham for retten hvis han blir tiltalt. Norge har ikke politisamarbeid med Emiratene.

Styrelederen bekrefter at han reiser til Dubai, ettersom han må søke om nytt visum for å kunne arbeide i landet. Ifølge advokaten er reglene slik at han deretter må være ute av Emiratene i en måned mens visumsøknaden behandles.