I dette huset skal den avdøde ha blitt funnet. Foto: Ernest Boswarva

ARENDAL: Politiet har bedt Kripos om bistand etter at mannen ble funnet død i et bolighus ved Nævisdal på Rykene utenfor Arendal.

— Politiet fikk melding i 18-tiden i ettermiddag (torsdag, red. anm.) om en død mannsperson. Han er identifisert og er i midten av 40-årene, sier jourhavende politiadvokat ved Agder politidistrikt, Geir Magne Søfteland, til Fædrelandsvennen.

SISTE: Søfteland bekrefter ved 07.30-tiden fredag morgen til Fædrelandsvennen at ingen ennå er avhørt i saken. Han ønsker ikke å komme med ytterligere kommentarer før senere i formiddag.

Ikke hentet ut

Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig, og hadde torsdag kveld krimteknikere på stedet. De satte opp et telt om lag fem meter fra bolighuset slik at de kan foreta undersøkelser.

Bolighuset ligger i et skogsområde. Ifølge politiet var avdøde sent torsdag kveld ikke hentet ut av boligen.

— Det jeg kan si er at den avdøde er en kjenning av politiet, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland til Fædrelandsvennen.

Sent torsdag kveld ble en mann pågrepet i forbindelse med dødsfallet, da politiet aksjonerte mot et billakkeringsverksted på Stoa, ifølge Agderposten. Mannen ble pågrepet i en bil.

Totalt fire pågrepet

Den pågrepne er straffedømt flere ganger tidligere, blant annet i en av de største amfetaminsakene på Sørlandet noensinne. Mannen skal ha hatt med seg en koffert i baksetet, og politiet utelukker derfor ikke at han var i ferd med å rømme, ifølge Agderposten.

— Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte at en person er pågrepet, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.Natt til fredag stod flere bevæpnede polititjenestemenn vakt utenfor billakkeringsverkstedet.

I 02.30-tiden gikk politiet til væpnet aksjon igjen, denne gangen mot et bolighus i Froland.

Fire uniformerte patruljer og en sivil patrulje deltok i aksjonen, som endte med at tre personer, to kvinner og en mann, ble pågrepet. Politiet hadde kontroll over situasjonen i 03-tiden.

Ifølge politiets innsatsleder på stedet blir de tre personene kjørt til Arendal politistasjon for videre avhør. Det er uklart hva de er siktet for.

Får bistand

Politiet har sperret av et større område rundt bolighuset ved Nævisdal. Torsdag kveld stanset de alle kjøretøy som kom forbi.

I 23.30-tiden reiste krimteknikerne fra stedet. Utover natten holder politipatruljer vakt ved boligen.

Etterforskningen fortsetter fredag morgen når politiet i Agder får bistand fra krimteknikere fra Kripos.

Søfteland vil ikke gi ytterligere opplysninger om dødsårsak og etterforskningen av saken.

Ifølge Agderposten skal avdøde være knyttet til et tungt belastet kriminelt miljø.