LONDON: 36-åringen sløser ikke med tidsbruken. I alle fall ikke når det står om medalje.

— Vi går gjennom alle detaljer kvelden før. Eirik liker å ha kontroll og vite når ting skal skje. Vi er på skjema hele veien. Alt er skrevet opp veldig nøyaktig, på minuttet til enhver tid, forteller landslagstrener Tom Selvik.

VeteranHan har fulgt veteranen mot det som skal bli et verdig karrierepunktum. Verås Larsen sier selv at han gir seg nå, etter London. Kona Mira er innstilt på at hun må kjøre løpet videre alene, men hun vet også at Eirik alltid vil være der for å hjelpe og gi gode råd.

Padlere fra mange klubber i Norge er kommet til Eton Dorney før å følge veteranen. Eiriks første trener Olaf Søyland, som var med og la grunnlaget da dagens finalist var mellom 10 og 19 år, gleder seg. Han var en av de mange medaljegrossistene i Flekkefjord Kajakklubb, som Eirik hele tiden har vært trofast mot selv om han etter hvert flyttet til Oslo. 60-åringen liker det han ser.

— Det virker som om Eirik har klart å spisse formen mot dette mesterskapet. Han har evnen til å kjøre et fornuftig løpsopplegg og kommer alltid sterkt mot slutten. Der konkurrentene bruker mer muskler, har Eirik stayerevnen.

Bronse

Søyland mener en bronse er innen rekkevidde.

— Eirik kommer til å levere et medaljeløp, mener Einar Rasmussen. Mannen som også opprinnelig er fra Flekkefjord, og som har fire VM-gull, mener at den norske finalisten vil presse sitronen til siste dråpe.

— Han har en psykologisk fordel. Han er beruset av å være i slag. Mange av konkurrentene har gjort det bra de siste årene, men det er også farlig å være for god. Da kan man lett bli blasert. Jeg tror Eirik virkelig har lysten, og ikke minst evnen, til å prestere. Han vil komme bakfra mot slutten, sier 56-åringen.

Selv gir Verås Larsen uttrykk for at han har selvtillit og trygghet, og at den nitidige planleggingen kan ha vært lur. Han har levert tester på Årungen han ikke har vært i nærheten av tidligere.

— Samtidig er det mye som spiller inn i en finale. Jeg har planlagt å kjøre mitt eget løp uansett hva som skjer. Jeg har tro på at det skal gi suksess til slutt.