KRISTIANSAND: — I løpet av morgendagen vil været begynne å klarne opp, og på torsdag og fredag vil man få sol og oppholdsvær på Sørlandet, sier meteorolog ved Storm Weather Center, Hilde Holdhus, til fvn.no.

— Så da er det bare å finne frem badeball og badebukser, for nå kommer godværet som skal vare resten av sommeren?

— Nei, jeg må nok skuffe de som tror det. Til fredag kommer det et nytt lavtrykk over landsdelen, så da blir det mer regn. Akkurat hvor lenge det lavtrykket vil ligge over Sørlandet vet jeg ikke, forteller hun.

Unormalt Dersom du føler at det har regnet mer enn normalt i juli, har du helt rett.

— Vi har fått inn tallene for første del av juli, og det har nesten regnet dobbelt så mye som normalt i løpet av denne perioden. Temperaturen har vært rundt det som er normalt, sier hun.

Det ble målt åtte millimeter med regn i løpet av natten ute på Kjevik flyplass. Dette gjør at den totale nedbørsmengden så langt i juli er på omkring 185 millimeter.

Nedbørsrekord

— Det er ingen tvil om at Sørlandet har fått mye mer nedbør enn det som er normalt, men det er fremdels et godt stykke igjen til det settes nedbørsrekord for juli måned. Den gamle rekorden er på 297,1 millimeter i løpet av juli og stammer tilbake til 1988, sier meteorologikonsulent ved meteorologisk institutt, Steinar Åge Breenden.

Dersom det dårlige været fortsetter kan det allikevel skje.

— Nedbørsmengden som har falt så langt er jo godt over halvveis til en ny rekord, men den gamle er veldig høy, forklarer Breenden.