Den nye styrelederen i Sjømannskirken Nora Blaasvær antydet i helga at Audun Myhres avgang som generalsekretær i Sjømannskirken har sammenheng med ledelsesutfordringer.

— Nei, den nye begrunnelsen er akkurat like lite å forstå som den forrige, sier Hein Anders Kvalheim. Han er økonomisjef, daglig leder av hovedkontoret, sitter i ledergruppen og understreker at han selv har vært en av Myhres aller nærmeste medarbeidere. Kvalheim mener han ville kjent til ledelsesutfordringer knyttet til Myhre dersom det var slike, og gjentar at han var svært overrasket da Myhre plutselig måtte gå.

Når kommunikasjonssjef Linn Mevold Skogheim, også hun i ledergruppen, konfronteres med at det kan være ledelsesutfordringer som ligger bak Myhres plutselige avgang, sier hun:

— Det eneste jeg kan svare på det spørsmålet, fordi jeg må være lojal mot styret, er at også jeg ble overrasket da Myhre plutselig måtte gå.

Leder av presteforeningen i Sjømannskirken, Trine Færevåg, kjenner seg ikke igjen i at det har vært «utfordringer med generalsekretærens ledelse».

— I de sammenhenger vi har møtt Audun Myhre har det aldri vært slike problemer. Selvfølgelig kan det være enkeltpersoner som har opplevd noe, men jeg har ikke mottatt noen slike signaler fra våre medlemmer. Vi har opplevd vår dialog med Myhre som god og konstruktiv, sier hun.