Det var s tyret i fagforeningen Negotiaog samtlige ansatte i den administrative enheten ved Sjømannskirkens hovedkontor som torsdag kveld i en e-post ga uttrykk for at de har «ingen forståelse for de vurderinger som er gjort og de konklusjoner som er trukket av Hovedstyret i forbindelse med Audun Myhres fratreden».

De har derimot «full tillit til det arbeidet Audun Myhre har utført».

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Krever redegjørelse

Fagforeningen Negotia organiserer ansatte i Sjømannskirken som ikke er prester.

De krever nå «en redegjørelse innen mandag 31. mars fra Hovedstyret og konstituert generalsekretær hvorvidt dette i praksis betyr en kursendring for organisasjonen og oss ansatte, rett og slett hvilken utvikling og ledelse som nå planlegges implementert i stedet». E-posten slutter med at «Kontrollkomiteen vil også bli bedt om å gjennomgå hele prosessen som førte til Audun Myhres avgang».

Negotia skriver at alle ansatte har mottatt e-posten, og at ledergruppen ikke er «bedt om å ta stilling til dette».

Sluttet på dagen

Fredag morgen mottok alle ansatte i Sjømannsmisjonen en e-post fra styreleder Einar Askvig.

Fram til da hadde han kun fortalt at bakgrunnen for at Audun Myhre sluttet på dagen tirsdag var «ulike syn på hvordan Sjømannskirken skal ledes og utvikles framover».

Når han etter dette har fått spørsmål til saken, har han kun svart på e-post at han ikke har noen kommentarer fordi det er slik Audun Myhre og styret i sin sluttavtale er enige om at det skal være.

Nå skriver Askvig til de ansatte:

«Til alle medarbeidere i Sjømannskirken

Informasjonen som er gitt fra Sjømannskirkens styre om generalsekretærs avgang har dessverre bidratt til spekulasjoner og utrygghet både internt og eksternt.

Det er skadelig for organisasjonens omdømme. Styret tar selvkritikk på dette og beklager kommunikasjonssituasjonen som er oppstått.«

Til avslutning skriver Askvig at « Kommunikasjonen er avtalefestet mellom partene, og sendt ut fra Hovedstyret. Hvorvidt det vil være mulig å endre avtalen, arbeides det med.»