KRISTIANSAND: Anbudskonkurransen på bygging av ny Varoddbru er nå i gang etter at arbeidet ble forsinket i august. Den planlagte byggestarten ble da utsatt, og prosjektleder Kjell Soltvedt skriver i en pressemelding at det tre år lange byggearbeidet vil sette i gang i februar neste år.

Entreprenører som ønsker å bygge broa har frist til 5. desember med å levere inn tilbud. Etter planen skal arbeidet være ferdig våren 2020.

For de 50.000 bilistene som hver dag kjører over brua, vil arbeidet merkes.

– Vi ønsker at trafikkavviklingen og sikkerheten skal være god gjennom anleggsområdet, men vi kan ikke gjennomføre et slikt stort prosjekt uten at det blir konsekvenser for trafikantene. Det vil bli redusert hastighet på strekningen. Både kjørefelt og gang- og sykkelveg vil bli noe smalere mens arbeidene pågår. Kort sagt vil anleggsarbeidene gjøre at det på strekningen blir verre for trafikantene før det blir bedre, sier Soltvedt i pressemeldingen.

Broa skal bygges som en såkalt fritt frembygg-bro, noe som innebærer at broa bygges uten understøtte, og må bære sin egen vekt under arbeidet. Når arbeidet er ferdig, vil Varoddbrua også ha gang- og sykkelvei med ekspresstandard.

Hele prosjektet er beregnet til å koste 750 millioner kroner. Det hele er statlig finansiert, og det blir derfor ikke krevd inn bompenger.