KRISTIANSAND: — Han sa til henne via chattekanalen MSN at han ville jakte og felle henne slik at han kunne steke og spise kroppen hennes, samt at kvinnekjøtt var best og mørest, skriver politiadvokat Ingrid Thorsen i tiltalen mot 30-åringen.

Mannen ble pågrepet i september under en prøveløslatelse for sin andre forvaringsdom.

Tidligere dømt Tiltalte, som bor i Kristiansand, ble i 2005 dømt til seks års forvaring for lignende forhold. Den gangen var flere av de totalt 12 jentene under 16 år, og han ringte blant annet en 13-åring på telefon.

— Fremgangsmåten var aggressiv og hensynsløs. Innholdet i det han skrev og sa over nett og telefon var sterkt skremmende, krenkenkde og til dels motbydelig. Han har skapt usikkerhet og redsel, skrev retten den gangen.

Treftes via nettsamfunn Samtlige episoder som er beskrevet i tiltalen, skal ha skjedd i august i år. 30-åringen har møtt jentene på diverse nettsamfunn, og har truet dem via chatte-verktøyet msn samt jentenes egne bloggsider.

I tillegg til trusler om å spise jentene, har mannen framsatt trusler av seksuell karakter. I to av tilfellene har mannen også sagt at han er synsk, og at han har forutsett at jentene kommer til å dø.

30-åringen, som har vokst opp på Jæren og i Hedmark, flyttet til Kristiansand i 2004. Da hadde han sonet ferdig en dom fra 1998 på to års fengsel og fem års sikring for voldtekt av en ung jente.

Inndragning og erstatning Mannen er tiltalt etter straffelovens § 390a, som omtaler skremmende eller plagsom opptreden og atferd som krenker andre menneskers fred. Paragrafen har en strafferamme på inntil to års fengsel.

Politiadvokaten har også lagt ned påstand om inndragning av mannens datautstyr. I tillegg vil det bli lagt ned påstand om oppreisning til hver av jentene.