KRISTIANSAND: Hun hadde en cola i hånden da hun kom inn i rettssalen.

Hun forklarte at hun hadde møtt 26-åringen på en chattekanal på internett. Der hadde han bedt om — og fått - jentas adresse.

— Jeg oppfattet han som er rar mann, sa jenta i retten.

Hun forklarte at hvis hun døde i ei bilulykke skulle han komme å spise henne opp. Han ba også om å få kontonummeret til foreldrene hennes. Hvis hun oppgav det skulle hun få 20 millioner kroner i løpet av en uke. Men hun gav ham ikke kontonummeret. Da truet han med å ta henne eller familien hennes.

På egen hånd skaffet han telefonnummeret hennes og ringte henne en kveld når foreldrene var hjemme

— Han spurte meg hvor gammel jeg var. Jeg sa jeg var 13 år gammel. Han spurte om jeg ville ha sex med han via nettet.

Omtrent slik forløp telefonsamtalen:

Jenta: - Jeg tenkte at han var ganske gal i hodet.

Kannibalen: - Er det mye god mat på deg. Bare lurte jeg vet du. Hvordan ser kroppen din ut naken?

Jenta: Da tenkte jeg at han var pedofil.

Kannibalen: - Var det 13 du var?

Jenta: - Ja?

Kannibalen: - Det må være tragisk å bli spist oppi en alder av 13. Jeg kommer til skremme deg sånn at du kommer til å oppsøke meg. Du kan velge mellom deg og familiien. Hvem skal dø, du eller familien din? Ikke kødd med meg, for da dør familien din.

26-åringen som er tiltalt for å true 12 jenter med å spise, spidde og drepe dem får ikke være i rettsalen når jentene skal forklare seg tirsdag formiddag.Det bestemte administrator Ivar Oftedahl i Kristiansand tingrett tirsdag formiddag da rettssaken mot den såkalte "kannibalen" begynte.

26-åringen må sitte i et naborom med høytalere og overhøre vitneforklaringene fra jentene han skal ha truet.

Kannibalen protesterte først mot avgjørelsen, men gikk med på det til slutt.

Før det hadde han selv forklart seg.

­- Jeg flyttet til et nytt sted (Kristiansand) for å flykte fra fortiden. Jeg ble overlatt til meg selv i en ukjent by, hjelpeløs og alene, isolert fra resten av verden, forklarte han.

Han går nesten aldri ut unntatt når han må skaffe mat. Han har ingen venner og sitter uke etter uke, måned etter måned helt for seg selv foran datamaskinene hele dagen, forklarte han.