GRIMSTAD: — Dette har vært min tøffeste dag i politiet noensinne, sier politistasjonssjef i Grimstad, Steven Hasseldal, til fvn.no.

Han har nettopp holdt sin livs tøffeste pressekonferanse i Sorenskrivergaarden i Grimstad foran et stort norsk pressekorps. Med bristende stemme forteller han om den uvirkelige dagen, og ikke minst tapet av en god kollega og venn.

OMKOM: Børge Ivarsen ble påkjørt og drept på E 18 i Grimstad natt til torsdag. (Foto: Arkivfoto)

— Han var en ener

Se helikoptervideo fra ulykkesstedet

Politistasjonssjefen foreteller til fvn.no at han ble fullstendig lamslått da meldingen om drapet tikket inn på telefonen klokken 04 natt til torsdag.

— Jeg måtte bare sette meg noen minutter i senga og bare tenke litt over hva dette egentlig betydde. Det er en beskjed man aldri kan være forberedt på, sier en tydelig preget Hasseldal.

Gråt og snakket sammen

Ivarsen var i tillegg til operativ politimann i Grimstad en viktig medarbeider i den såkalte Utrykningsenheten som håndterer spesielt farlige oppdrag i politiet. Hasseldal var en tid leder for enheten.

**Les også:

Siktet for uaktsomt bildrap

Truet til seg bilen med kniv

Hedret sin døde kollega

— En forferdelig tragedie

— En av våre flinkeste kollegaer

Politimann kjørt ned i Grimstad**

Han og kollegaene ved Grimstad politistasjon har brukt dagen til å gråte sammen, snakke og minne sin gode venn. Tankene går først og fremst til 48-åringens familie og venner.

— Det har vært en veldig krevende dag. Alle er preget av hendelsen, og det vil ta lang tid før ting vil normalisere seg. Man blir aldri helt ferdig med en slik hendelse, sier Hasseldal.

Livvakt for kongen

Også politimester Kirsten Lindeberg slet med gråten i stemmen da hun fortalte om sin høyt verdsatte medarbeiders tragiske dødsfall.

— Jeg kjente avdøde godt, blant annet fordi han var en del av livvakt- og eskortetjenesten i politiet. Sist vi møttes var han livvakt da kongen deltok under E 18-åpningen, sier Lindeberg.

Hun beskriver Ivarsen som en mann som elsket jobben sin. Han likte å gå som fotpatrulje i gatene i Grimstad på kveldstid og satte pris på å møte mennesker ansikt til ansikt.

TIL GRIMSTAD: Politidirektør Ingelin Killengreen ankom Grimstad politistasjon torsdag ettermiddag. (Foto: Jon Anders Møllen)

— Han var en aktiv og positiv politimann. Også publikum hadde stor respekt for Børge. Han var skvær og et forbilde for de andre ansatte, sier Lindeberg.

Hun peker på det absurde og meningsløse ved å miste en politikollega.

— Det er alltid forferdelig når noen mister livet. Men at man i tillegg blir drept når man er på jobb for å gjøre en samfunnsinnsats og ønsker å trygge omgivelsene for andre, gjør det ekstra meningsløst, sier hun.

- Aldri den samme

Hun tror aldri politistasjonen i Grimstad kan bli den samme etter drapet på Ivarsen.

— En arbeidsplass blir aldri den sammen når noe slikt har skjedd. Heldigvis har de et usedvanlig godt arbeidsmiljø i Grimstad, og vet å ta vare på hverandre. Dem som trenger ekstra hjelp er tilbudt kollegastøtte og psykolog, sier hun.

Politiet har også fulgt opp familien til avdøde med krisehjelp.