KRISTIANSAND: – Vi har gått ut med etterlysningen i håp om å få tips og relevante opplysninger om hva som har skjedd med kvinnen eller hvor hun befinner seg, sier Maren Sundberg Fidjeland, politiadvokat ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

– Problemet vårt er mangel på informasjon, poengterer hun.

Fredag etterlyste Agder politidistrikt en 27 år gammel kvinne, som sist ble observert i Kirsten Flagstads vei i Vågsbygd i Kristiansand 5. april rundt klokka 18.20.

Kvinnen, som opprinnelig er fra Irak, er mellom 165 og 168 centimeter høy.

Hun har brune øyne og mørkt hår. Håret er barbert kortere foran og bak. 27-åringen har tatoveringer på hender og halsen, og hun bruker mye sminke, blant annet øyesminke.

Den savnede gikk kledd i mørke klær ved siste observasjon. Hun hadde ei halvlang vinterjakke, svarte bukser og mørke sko.

Etterlysningen har foreløpig ikke resultert i tips til politiet.

Har gjort søk

27-åringen ble observert i Kirsten Flagstads vei i Vågsbygd i Kristiansand 5. april rundt klokka 18.20. Foto: Tormod Flem Vegge

Det var en person som står kvinnen nær, som meldte henne savnet, ifølge Fidjeland.

– Vi fikk savnetmeldingen mandag 8. april, sier hun.

– Hva har politiet foretatt seg etter dette?

– Vi har gjort ulike undersøkelser i saken. Det er blant annet gjort søk i nærheten av kvinnens bopel. Det er foretatt ulike avhør, og det er hentet inn ulike elektroniske spor. Så langt har ingenting av dette ført oss fram til den savnede.

– Står på bar bakke

– Står dere på bar bakke i denne saken?

– Ja, det er rett og slett få livstegn etter den siste sikre observasjonen 5. april.

Fidjeland understreker at politiet etterforsker en savnet-sak. Da det ikke er noen konkrete indikasjoner som tilsier at det er skjedd noe straffbart, er det derfor ikke åpnet etterforskning som om saken var en straffesak.

– Hva vi gjør videre, avhenger av hvilke tips og informasjon vi får inn. Dette er foreløpig en undersøkelsessak, der vi undersøker hva som har skjedd, forklarer politiadvokaten.

– Hva ønsker du å si til publikum?

– Dersom noen tror at de har relevant informasjon, om de har sett kvinnen eller vet noe om saken, så ønsker vi tips. Tipsene kan meldes inn på politiet.no eller via 02800.