Det så veldig stygt ut på ulykkesstedet, og den spreke syklisten — som er en av bærebjelkene i laget som har som mål å sykle på under fem timer i sykkelrittet Kristiansand-Hovden neste helg - ble fraktet i luftambulanse til Ullevål sykehus.

Med tommelen opp signaliserer Brian Lindebæk-Nielsen at onsdagens dramatiske sykkelulykke i Songdalen fikk et mye heldigere utfall enn man først kunne frykte. Foto: Privat

Trebarnsfaren deltok i et temporitt i regi av Vest-Agder Bedriftsidrettskrets da en bil, ifølge politiet, rygget ut i veibanen der Lindebæk-Nielsen kom i full fart. Men torsdag morgen la kona hans, Agnetha Lindebæk-Nielsen, ut følgende melding i den lukkede på Facebook-gruppa til «Catsj Ekspressteam 4.59,59»: «Brian er omtåket fremdeles, men helt klar. Ingen tegn på brudd noen steder. Nakken er klarert, ingen tegn til hodeskader eller indre blødninger! Det er helt utrolig!!!!!»

— Veldig takknemlig

Hun ønsket ikke å la seg intervjue av Fædrelandsvennen torsdag, men lot oss bruke det hun hadde skrevet på Facebook, og skrev også følgende til oss i en tekstmelding:

«Brian er stabil! Ingen tegn til brudd, og han overflyttes snart fra intensiv til sengepost! Han har til nå bare kraftig hjernerystelse, og ellers skrubbsår og små ytre skader som vitner om ulykken».

Agnetha Lindebæk-Nielsen. Foto: Jon Anders Skau

På Facebook skriver hun følgende:«Jeg er veldig takknemlig til alle dere som var der sammen med han på ulykkesstedet. Jeg holder dere oppdatert i løpet av dagen. Jeg går fremdeles på autopilot, men når følelsene kommer kan det hende det blir litt mer følelsesladet! Det har vel ennå ikke gått opp for meg hvor heldig han og vi nærmeste har vært...... Ha en fin dag alle sammen!».

— Fantastisk lettelse

Christian Wulff deltok i sykkelkarusellen onsdag. Han er lagkamerat med Lindebæk-Nielsen i «Catsj Ekspressteam 4.59,59», og var en av dem som satt sammen med 38-åringen mens de ventet på luftambulansen.

— Vi var fem syklister som satt sammen med ham. Vi opplevde det som veldig alvorlig, og følte oss ikke sikre på at han kom til å overleve, sier Wullf.

Nå er han bare utrolig lettet over at det gikk bra.

— Det var en fantastisk lettelse. Brian er en god venn, og det har vært litt vanskelig å konsentrere seg i dag. Det er litt spesielt når han er en av de beste til å oppføre seg i trafikken, sier Wullf, og legger til:

— Han var heldig som traff vinduet på bilen i stedet for karosseriet. Det forteller meg noe om små marginer.

- Kunne ikke gjort noe annerledes

Luftambulansen på ulykkesstedet onsdag. Foto: Hank Joreid

Daglig leder i Bedriftsidretten, Solveig Voldmo, kan ikke se hvordan de kunne gjort noe annerledes for å unngå ulykken.— Vi har allerede så mange sikkerhetstiltak som det er mulig å ha. Sikkherhet har høyeste prioritet, og når det skjer et uhell som ikke arrangøren kan lastes for, er det ikke noe annet vi kan gjøre, sier hun.

Voldmo sier at det er sykkelutvalget som er teknisk arrangør for rittet.

Steinar Vigsnes i sykkelutvalget sier at de vil foreta en evaluering med kretsen torsdag kveld.

— Nå er alle på jobb, men jeg har snakket med Bedriftsidrettskretsen og de andre i utvalget, og vi tenker ikke umiddelbart at vi må sette i verk nye sikkerhetstiltak, sier han.

— Vi har sterkt fokus på sikkerhet, og vi så kjapt i går på om vi kunne gjort noe annerledes. Det kunne vi nok ikke, sier han.