I Aust-Agder er kvoten på to ulver, og i Vest-Agder én.

— Bakgrunnen for lisensjakten er kadavre som ble funnet i sommer. Vedtaket ble fattet 31. juli, basert på skadesituasjonen slik den var da. Ulvene kan ha flyttet seg langt siden det, sier viltforvalter Per Ketil Omholt.

LES OGSÅ:

Skyter ulv under elgjakt

Lisensjakten i Aust-Agder er gjort gjeldende for hele regionen, som også inkluderer fylkene Vestfold, Buskerud og Telemark. I Vest-Agder oppfordrer fylkesmannen storviltjegere til å registrere seg som lisensjegere på ulv.

— Mange av de som registrerer seg som lisensjegere på ulv gjør det nok for å kunne skyte en ulv hvis den blir sett i forbindelse med elgjakta. Ulven som ble skutt i Vegårshei i fjor ble for eksempel skutt imens jegerne drev med elgjakt. Det har vært ne god del ulv i Aust-Agder de siste årene, som har gjort at flere elgjegere har registrert seg, sier Omholt.

Flest lisensjegere i Vest-Agder

Aust-Agder har 381 lisensjegere på ulv, Vest-Agder har 520. Lisensjakt på ulv kan være svært krevende, da man trenger grunneiers tillatelse for å jakte.

— Hvis det er en akutt situasjon er det ikke nødvendig med tillatelse fra grunneier, men nå er det nødvendig. Det kan være snakk om en ganske stor kartleggingsjobb og mange tillatelser, siden ulven beveger seg over et stort område, sier Omholt.

Fellingsperioden for begge lisensjaktene starter 1. oktober, og avsluttes når kvoten fylles. Skjer ikke det vil begge avsluttes 31. mars 2015.