Vi samlet alle eierne til bilde i fabrikkhallen der papirmaskin fem en gang surret og gikk.

Hunsfoseierne i hallen hvor PM5 sto. Her skal bli kantine med plass til 400 spisegjester. Fra venstre: Tore Gustav Drivenes, Terje Mangseth, Inge Paulsen, Trygve Aas, Helge Ulstein og Agnar Espegren.

— Her planlegger vi kantine med plass til mellom 400 og 600 mennesker. Ved siden av blir det konferanserom. Vi skal ha store konferanser etter hvert, sier Agnar Espegren.Han er en slags pressetalsmann for eier-sekstetten.

Administrasjonen i Vennesla kommune har bedt politikerne gi Hunsfos-eierne lov til å jobbe videre med å fornye Pm 5 og Pm6-lokalene og den såkalte møllesalen selv om en ny reguleringsplan for fabrikkområdet ennå ikke er på plass. Det er snakk om 8.000 kvadratmeter nytt næringslokale.

— De har fått til utrolig mye bra. De fortsetter i samme lei. Vi må bare være positive og bidra det vi kan, sa Aps Solveig Robstad da politikerne sa enstemmig ja til de videre planene torsdag.

50 millioner

Fabrikkhallen hvor PM5 sto.

Det er snakk om investeringer på over 50 millioner kroner.— Vi har leid ut 19402 kvadratmeter nå i de lokalene som er ferdig oppgradert. Vi har allerede avtaler på 6.000 nye kvadratmeter. Første nyetablering vil vel komme over sommeren. September kanskje, sier medeier Trygve Aas.

For tiden har 300 mennesker sitt daglige virke i Hunsfos Næringspark. Det var verkstedbygget som først ble bygget om til moderne lokaler. Her er 68 kontorer utleid. Fire-fem forretninger og butikker er etablert, blant annet malerforretning og arbeidsklær-butikk.

— I fabrikkbygningen vi nå restaurerer, planlegger vi 60 kontorer. Det er moro. Folk vil hit. Vi har ti selskaper som venter på å få plass, sier Agnar Espegren.

De seks Hunsfos-eierne nevner pizzeria, bakeri, bryggeri og en større leverandør av porselen og utstyr til storkjøkken og restaurant-bransjen. Sistnevnte holder i dag til i Bergen og vil opprette avdeling for Sørlandet på Hunsfos.

Hunsfos Bryggeri As er stiftet av entusiaster i Vennesla og kommer til å starte produksjon i møllesalen en gang i løpet av året.

Kultur

— Kultur blir et nøkkelord når vi kommer i gang med reguleringsplan og mulighetsstudie, sier Agnar Espegren.

Medeier Tore Gustav Drivenes ønsker posehandel og kjøpesenter på den delen av Hunsøya han eier alene.

De seks eierne vil ikke høre snakk om ordet posehandel i forbindelse med planleggingen av fabrikkområdet.

— Det bare forvirrer. Det vi ønsker inn nå er friske øyne fra fylke og kommune som kanskje tenker helt annerledes og bedre enn oss. Vi må ikke tenke ting som begrenser, men åpner, sier Espegren.

— Nå må vi begynne med mulighetene, sier han.