— Vi har valgt å satse på dette bryggeriet, og da vil vi gjøre det skikkelig, sier Frode Lian, daglig leder i Hunsfos bryggeri.

Han er en av fem medeiere i som nå investerer over én million kroner i et mikrobryggeri i de gamle fabrikklokalene. Kameratgjengen har brygget øl i garasjen til Lian under navnet Venndøla i tre år.

— Planen var å starte opp i nye lokaler på Hunsøya til høsten. Men vi har fått tak i et større lokale i en annen del av de gamle fabrikkbygningene. Der trenger vi litt mer tid til å pusse opp og klargjøre, så vi må nok utsette oppstarten til nyttår, sier han.

Smakerom

Puben Hr. Direktør stengte dørene for drøye to uker siden, men Lian og kameratene holder seg til bryggerisatsingen.

Under navnet Venndøla har kameratene brygget øl i snart tre år. Nå starter de Hunsfos bryggeri. Foto: Privat

— Vi lager et smakerom hvor vi kommer til å holde lukkede arrangementer, men det blir ikke noen pub, nei, sier han.Når mennene har satt opp lokalet og bryggeriutstyret blir det fabrikkutsalg, og de håper å selge ølet sitt i dagligvarebutikker.

— Det blir et rolig innkjøringsår hvor vi fem medeiere brygger selv. Vi må se an markedet hvor mye vi produserer, forklarer han.

Glad for planene

Næringsrådgiver Torgeir Haugaa i Vennesla kommune gleder seg over kameratgjengens tiltak.

— Det er en spenstig satsing. Jeg har truffet dem og sett på planene, og gleder meg til å smake ølet deres, sier han.

Han tror det hadde vært bra for bryggeriet om det fantes en pub i Vennesla hvor de kunne markedsføre seg.

— Ut fra befolkningstallet skulle man tro det er marked for en pub. Men jeg har god tro på dette bryggeriet uansett, forklarer Haugaa.