KRISTIANSAND: Under ranet av Handelsbanken tirsdag formiddag, var ransmannen ikledd store briller, maske og hettejakke.

Har du tips i saken? Tips oss på mail på nyheter@fvn.no, på sms: FVTIPS 1985 eller på telefonnummer: 800 81 300.

Reagerer

— Er det riktig at politiets eneste holdepunkt mot 21-åringen, var et vitne som så ransmannen maskert, og dermed oppgav siktedes navn?

— Det kan stemme. Og etter min oppfatning, er det et litt tynt grunnlag å sikte noen for, sier advokat Sveinung Johnsen

Johnsen legger til at hans klient kan søke erstatning dersom siktelsen frafaller helt. I så fall opererer politiet ut fra faste satser.

  • I dag skal jeg gå grundig gjennom politiets materiale for å se om det er grunnlag for å frafalle siktelsen fullstendig. Etter det jeg vet nå, finnes dette grunnlaget allerede, sa advokaten onsdag kveld.

Nekter for ranet

— Jeg forstår ikke hvorfor de er ute etter meg

Det sier den ranssiktede 21-åringen etter å ha blitt løslatt av politiet.

Han føler seg i høyeste grad urettferdig behandlet, og nekter for å ha noe med ranet å gjøre.

— Jeg satt alene på cella i natt og gråt. Jeg lurte på om jeg kom til å måtte gå i fengsel for noe jeg ikke har gjort, forteller han til fvn.no.

Avgjørelsen om å løslate mannen, falt like før klokken 16.00 onsdag ettermiddag.

— Etter å ha hørt hans forklaringer og foretatt alibisjekk, har vi kommet frem til at mistanken mot han er svekket, og han løslates, opplyser etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Leif Vagle, til fvn.no.

21-åringen har fremdeles status som siktet.

Pågrepet

Mannen ble pågrepet i sin leilighet på Oddemarka omkring klokken 16 tirsdag ettermiddag. Også hans mor og to brødre ble tatt med til politistasjonen i Kristiansand for avhør. Moren til siktede satt i avhør helt til klokken 20.30 tirsdag kveld.

Mannen ble ilagt håndjern av politiet, og hele leiligheten til familien ble ransaket. Politiet troppet opp i mannens bolig på Lund, mens familien satt og spiste middag.

— Familien vår opplevde hendelsen som svært dramatisk. Det føltes forferdelig ubehagelig når broren vår ble lagt i håndjern, og ført ut i politibilen, sier en av brødrene til fvn.no.

Mannen var tidligere på dagen på politistasjonen i Kristiansand for å søke om oppholdstillatelse. Han skal også ha vært innom sosialkontoret og boligkontoret til kommunen. Ifølge siktede, og hans familie, kan både en kamerat og moren gi 21-åringen alibi for at han ikke har noe med ranet å gjøre.

— Min mor kom hjem fra byen klokken 11.30. Da var min bror hjemme, og satt på dataen og hørte på musikk, forteller 21-åringens bror.

Ranet skjedde mellom klokken 11.20 og 11.23 tirsdag formiddag.

Tidligere i dag fortalte Vagle at politiet fortsatt arbeidet med å sjekke alibiet til siktede.

Les hele intervjuet med mannen i torsdagens papirutgave av Fædrelandsvennen

Væpnet ran i Kristiansand sentrum.

Vitne jagde ransmannen til fots.

Her truer raneren med våpen.

Se video:

Se samlesak om ranet

Etterforskningslederen om ranet.