ARENDAL: Kvinnen ble funnet på utsiden av boligen hun leier like utenfor Arendal sentrum.

— Hun ble funnet liggende på utsiden av inngangspartiet, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Det var huseieren som fant den 47 år gamle kvinnen. Hun var ifølge politiet, ille tilredt.

Nedkjølt

— Kvinnen var inntullet i et teppe. Hun var kraftig forslått og bevisstløs, sier Arnesen til fvn.no.

Kvinnen skal også ha vært kraftig nedkjølet.

— Hun ble brakt til sykehuset med en kroppstemperatur på 25 grader, opplyser Arnesen.

Da kvinnen kom til Sørlandet sykehus i Arendal, fikk hun hjertestans. Tilstanden hennes skal være kritisk, og sykehuset i Arendal betegner kvinnens tilstand fredag ettermiddag som ustabil og livstruende.

Kan ha ligget ute lenge

Den lave kroppstemperaturen kan tyde på at kvinnen har ligget ute lenge.

— Mest sannsynligvis har hun ligget ute en god stund, kroppstemperaturen tatt i betraktning. Men jeg vil ikke spekulere i hvor lenge, sier Arnesen.

Etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Agder politidistrikt tror kvinnen kan ha ligget utenfor boligen hele natt til fredag.

— Vi vet ikke nøyaktig hvor lenge, men det er en god stund. Hun har trolig ligget hele natten, men det er vanskelig å si, sier han.

Politiet ser alvorlig på saken.

— Vi ser svært alvorlig på dette, og har satt i gang full etterforskning. Både etterforskere og krimteknikere er på stedet, sier Arnesen, som raskt hadde en patrulje ved boligen for å undersøke åstedet.

Avhøres

Husverten vil bli avhørt så fort det lar seg gjøre. I tillegg vil naboer og folk som har vært sammen med henne bli tatt inn til avhør.

— Vi har foretatt krimtekniske undersøkelser, og vil avhøre vitner. Jeg kan ikke si noe mer om etterforskningen foreløpig, sier etterforskningsleder Reiersølmoen til fvn.no.

Operasjonsleder Arnesen kan foreløpig ikke si noe om omstendighetene rundt funnet.

— Vi har veldig få opplysninger akkurat nå. Det var ambulansepersonell som varslet oss. For å vite mer må vi snakke med kvinnen, og det lar seg ikke gjøre nå, opplyser Arnesen.

Etter det fvn.no kjenner til, er kvinnen en gammel kjenning av politiet. Hun skal ha ha slitt med rusproblemer over en lenger periode.

Politiet fikk meldingen klokken 12.40. Fvn.no kommer tilbake med mer .