ARENDAL: — Der er ingen alvorlige ytre skader som har ført til dødsfallet, forteller etterforskningslederen ved Arendal politistasjon, Jens Martin Reiersølmoen til fvn.no.

Han sier at det var nedkjølingen som førte til at kvinnen døde på sykehuset, etter å ha blitt funnet inntullet i et ullteppe.

Etterforskning, vitneavhør og tekniske undersøkelser viser også at det ikke har skjedd noe straffbart.

— Er det mulig kvinnen har snublet ned trappa?

— Ja, men det har ikke ført til mer enn noen skrubbsår. Hun hadde en del blåmerker og tidligere skader, men det var ingenting alvorlig.

Ambulansepersonell slo alarm Kvinnen var trolig i en generelt dårlig fysisk tilstand samtidig som hun ble nedkjølt. Reiersølmoen sier at det var ambulansepersonell som i utgangspunktet slo alarm da de fant kvinnen.

— Var det riktig å etterforske denne saken slik dere gjorde?

— Omstendigheten rundt dødsfallet gjorde at vi måtte etterforske dette. Når noen blir funnet slik, må vi finne ut hva som har skjedd. Noe annet ville blitt helt feil, avslutter Reiersølmoen.

Kroppstemperatur på 25 grader

Den 47 år gamle kvinnen ble funnet inntullet i et teppe utenfor et bolighus i Arendal fredag ettermiddag. Hun var da bevistløs. Da hun kom til sykehuset fikk hun midlertidig hjertestans. Kroppstemperaturen ble målt til 25 grader.

Tilstanden var ustabil og livstruende helt til hun døde litt før klokken 22 fredag kveld.