OSLO: Totalt 50.000 underskrifter leverte Sten Sørensen, pastor i Lyngdal misjonsmenighet, og venndølen Arnfinn Løyning fra Frikirken til de frammøtte politikerne utenfor Stortinget.

Les også: Slutt på kirkelig vigsel?

— Jeg håper at dette kan gi et inntrykk på politikerne, og at de tenker seg om. De må bruke mer tid, sier Sørensen til fvn.no.

Underskriftene ble overlevert til Siv Jensen, formann i Fremskrittspartiet, Dagfinn Høybråten, leder for Kristelig Folkeparti, Inge Lønning fra Høyre, og Olav Akselsen, fungerende parlamentarisk leder for Arbeiderpartiet.

- Mirakelbransjen

42.000 av underskriftene er «ekte», underskrevet med penn, mens de andre 8.000 er kommet inn på internett. Underskriftene er hovedsaklig fra Sørlandet og Vestlandet.

Sørensen sa til politikerne at han representerer «mirakelbransjen», og understreket foran Stortinget at han håper de 50.000 underskriftene vil gjøre et inntrykk. Etter planen skal Stortinget behandle den nye ekteskapsloven 11. juni.

— Jeg kan ikke fatte at regjeringen ikke vil bruke lenger tid. Dette er hastearbeid. Saken er ufullstendig behandlet, og vi må ha tid til å behandle mer, sa Siv Jensen da hun fikk underskriftene.

Inge Lønning var enig, og understreket:

— Jeg har aldri sett at noen sak er blitt behandlet så fort som dette, sa han.

Har bestemt seg

Regjeringens representant, Olav Akselsen, roste engasjementet, men opplyste at Arbeiderpartiet har bestemt seg.

— Vi vil ha en likeverdig ekteskapslov mellom kjønnene, og har brukt flere år på behandlingen. Noen uker fra eller til spiller ingen rolle, sa Akselsen, før han tok med seg underskriftene inn på Stortinget.

— Jeg skal fordele underskriftene til alle partiene, sa han.

Les også: Hvorfor haster det sånn, Jens?

Et stort pressekorps var møtt fram for å dekke seansen, noe som gledet lyngdølen Sten Sørensen.

- Samlet pressen

  • Det var et overveldende antall journalister til stede. Nesten ingen møtte til det store demonstrasjonstoget vi hadde i Oslo tidligere. Da samlet vi folket, men i dag samlet vi pressen, sier han, og legger til:

— Politikerne fikk med seg noe å tenke på.

Oppropet krever at alternative samlivsformer enn mann og kvinne i ekteskap kan reguleres innenfor andre lovverk enn ekteskapsloven.

«Vi vil oppfordre Stortinget til å avvise forslaget om en kjønnsnøytral eller felles ekteskapslov», sier underskriverne av oppropet.

Les også: Slutt på kirkelig vigsel?