FARSUND: — Vi setter den ned cirka 15. mai, opplyser kirkeverge Leif Jan Meberg ved Farsund kirke.

Det bestemte kirkelig fellesråd i Farsund enstemmig i går ettermiddag.

— Er det noe som skjer innen den tid, er det veldig gledelig, sier Meberg.

Håper familien melder seg For en måned siden skrev fvn.no at kirkeverge Leif Jan Meberg ved Farsund kirke ønsker å vente med å sette ned urnen i jorda, i håp om at familien til Saha melder seg.

Saha, som bodde på asylmottak i Farsund, ble funnet død i Kviteseid 9. august. Familien til mannen, som oppga at han var fra Bangladesh, er ikke funnet og vet dermed ikke om dødsfallet.

Gravferdsloven sier at nedsetting av urner i Norge skal skje senest seks måneder etter dødsfallet. I dette tilfellet hadde det blitt 9. februar. Men nå venter altså kirkevergen fire måneder ekstra

Meberg har ikke hørt noe mer fra politiet eller UD om saken.

— Men jeg vet jo ikke hvor alvorlig de ser på dette i Bangladesh, påpeker han.

Siste frist Kirkevergen rådførte seg i forkant av møtet i går med sekretær Helge Klingberg i Gravferdsrådet i Den norske kirke.

— Han synes det var en god idé å vente. De som var på møtet synes også det var veldig positivt å utsett det for å vise den positivitet overfor eventuell familie som skulle dukke opp, sier Meberg.

Men mai er absolutt siste frist for familien til å melde seg.

— Vi venter ikke noe lengre enn det. Da har det tatt så lang tid, at skjer det ikke noe innen da, får vi eventuelt sette i gang vanlig flytting av urnen hvis familien dukker opp, sier Leif Jan Meberg.