FARSUND: — Vi har vært i kontakt med begravelsesbyrået som ordner alt sammen. Det har foregått på den måten det skal, sier mottaksleder Karl Johan Skråmestø ved Husebyparken i Farsund, hvor asylsøker Somir Saha (25) bodde.

Grønhaug begravelsesbyrå i Vanse opplyser at de har sendt Sahas levninger til kremering i Kristiansand, og at de har fått beskjed om at urnen nå kan hentes.

Urnen vil deretter bli overlatt kirkevergen i Farsund og vil siden bli satt ned i stillhet, opplyser Paul Heskestad ved Grønhaug begravelsesbyrå.

  • Av hensyn til de pårørende og det faktum at han var hindu, ble han kremert, sier kirkeverge ved Farsund kirke, Leiv Jan Meberg, til fvn.no.

Urnen blir oppbevart i Farsund

Meberg opplyser at det kan ta måneder før urnen blir satt ned.

  • Det kan ta litt tid, men kirkeloven sier at urnen må settes ned innen seks måneder etter kremering. Vi synes det er fornuftig at vi oppbevarer den i noen måneder i tilfelle noen pårørende skulle dukke opp. Da kan urnen sendes eller tas med til avdødes hjemsted, opplyser Meberg til fvn.no.

Les også: Død asylsøker fortsatt et mysterium

Pårørende ikke varslet

Asylsøkerens pårørende er så langt ikke varslet om dødsfallet. Verken Interpol, Kripos eller ansatte ved UD har lykkes i sine forsøk på å spore opp personene som var oppgitt som pårørende i Sahas asylsøknad.

UD har nå avsluttet søket etter Sahas familie.

— Vi har ingen nye opplysninger i saken og vi har ikke lykkes i å komme i kontakt med de pårørende, opplyser lensmann Geir Kjartan Lid ved Kviteseid lensmannskontor til fvn.no.

Tips i saken? Kontakt fvn.no på telefon 03811

Kart: Kystatlas Fortsatt et mysterium

Somir Saha (25) fra Bangladesh ble funnet omkommet i en kanal mellom Vråvatn og Nisser i Vrådal i Kviteseid kommune 9. august. Saha var bosatt ved Farsund asylmottak, og hadde stukket avgårde på en uanmeldt permisjon da han kort tid etter ble funnet omkommet.

Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at 25-åringen har ligget i vannet i fem til syv dager før han ble funnet omkommet. Den endelige obduksjonsrapporten er fortsatt ikke klar.

Ifølge politiet tyder ingenting på at Saha ble utsatt for noe kriminelt.

— Nei, alt i denne saken tyder på en veldig tragisk hendelse, svarer Lid.

- Hva kan du si om Sahas asylsøknad?

  • Jeg vil ikke kommentere asylsøknaden hans i det hele tatt, svarer Lid og legger til:

  • Det finnes familie og slektninger et sted og det er alltid kanaler via via som gjør at svake parter kan rammes av slike opplysninger, forklarer Lid.

Fikk tips om bag

Etter å ha stukket av fra Husebyparken asylmottak dro Saha til Vrådal i en drosje samme helg som det ble arrangert Treungenfestival i Vrådal. Da hadde 25-åringen med seg en bag. Politiet ble tipset om bagen samt ei jakke som ble sett langs veien mellom slusa og skisenteret.

Da politiet undersøkte tipset nærmere var gjenstanden borte. Politiet gikk ut i lokale medier og anmodet om at både bagen og jakken ble levert inn til politiet, og uttalte til media at det kunne være nyttige opplysninger i baggen. Politiet hadde håp om at bagen og dens innhold kunne gi dem en pekepinn på Sahas pårørende, som så langt ikke har vært til å spore opp.

Heller ikke dette lykkes. Politiet har så langt ikke hatt noen henvendelser i forbindelse med bagen eller jakken.

- Hva tenker dere om at disse gjenstandene ikke har kommet til rette?

  • Vi tenker at det er noen som har rappet det og ikke visst hva det var for noe, og at de har skammet seg når de fant det ut, men vi har heller ingen garanti for at bagen og jakken er knyttet til ham, påpeker Lid, som gjerne skulle fått kontakt med Sahas pårørende.

— Det er litt synd å ikke få kontakt med opphavet til denne gutten, sier Lid.

Nå avventer politiet den endelige obduksjonsrapporten.

EVIG HVILE: Her på gravlunden i Farsund sentrum vil urnen med asken etter den kremerte asylsøkeren blir gravlagt dersom det ikke dukker opp noen etterlatte innen seks måneder. Foto: Torbjørn Witzøe