KRISTIANSAND: — Når 70 millioner kroner som skal gå til psykiatri, brukes til helt andre formål, snakker vi om et ran fra de svakeste og en handling som er helt på tvers av alle stortingsvedtak og nasjonale føringer. Et styre som så til de grader gir blaffen i å følge regelverket, må fjernes, sier Kleppe.

Han er kritisk til at lokale politikere som ordfører Per Sigurd Sørensen (H), Frps Eyolf Bakke, Venstres Eva Kvelland og Aps May Britt Lunde har sittet i sykehusstyret og gått god for å flytte penger.

— Helseministeren må sørge for at Helse Sørøst setter inn et nytt styre ved Sørlandet sykehus. Også styreleder Peder Olsen må kastes. Styret har ikke tillit i befolkningen lenger, sier Kleppe, som karakteriserer flyttingen av psykiatrimidler den største skandalen ved Sørlandet sykehus siden kodesaken.

Kodesaken for noen år siden handlet om at daværende Helse Sør bevisst kodet om pasientdiagnoser for å tjene mer penger. Den gang måtte store deler av ledelsen ved Sørlandet sykehus Arendal gå fra sine stillinger. Det samme måtte direktøren i Helse Sør. Også styret ble skiftet ut.