KRISTIANSAND: Politiet ble natt til lørdag kontaktet av puben Javel i Vestre Strandgate. Puben ønsket hjelp til å få fjernet ni personer som var kledd i vester og effekter til den omstridte mc-klubben Mongols.

— Da politiet ankom stedet klokken 00.24, var Mongols-gjengen på vei ut av puben. Politiet bortviste dem fra sentrum for å forebygge ordensproblemer. De siste ukene har vi erfart at det har vært en del bråk knyttet til at Mongols-folk har vært på byen, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

Ifølge Eriksen var det to fullverdige Mongols-medlemmer blant gruppen på ni. De øvrige hadde andre tilknytninger til mc-klubben, blant annet som såkalte prospects.

De fleste av de bortviste er hjemmehørende i Kristiansand, men det var også noen fra Grimstad-området.

Kom tilbake igjen

En time senere natt til lørdag ble fire av Mongols-folkene igjen observert i sentrum.

— Denne gangen var de ikke kledd i klubbeffekter. Men pålegget om å fjerne seg gjaldt fortsatt. De fikk dermed bøter på mellom 7000 og 10.000 kroner, sier Kjell Erik Eriksen til Fædrelandsvennen.

Han viser til politilovens paragraf 7, om håndhevelse av den offentlige ro og orden , og paragraf 5, om plikten til å følge politiets pålegg.

Flere meldinger

Ifølge etterforskningsleder Eriksen har politiet i sommer og høst fått flere meldinger fra utesteder som ønsker hjelp til å fjerne mc-folk tilknyttet såkalte én prosentklubber - klubber politiet mener består av kriminelle medlemmer.

For vel en måned siden ble en gruppe tilknyttet mc-klubben Outlaws bortvist fra puben Six Pence i Dronningens gate.— Meldingene vi får går på folk knyttet til Outlaws og Mongols. De er mest synlige i bybildet nå, sier Kjell Erik Eriksen.

Politiet i Kristiansand opplever at utestedene i byen følger henstillingen deres om å nekte uniformerte gjester fra én-prosentklubber adgang.

— Vi har et godt samarbeid med utestedene, sier Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon.