KRISTIANSAND: — Dette er misbruk av kommunens e-post og arbeidstid. Jeg forutsetter at Gundekjøn deltar på dette ballet som privatperson, og ikke ordfører. Hvis han er så opptatt av byball, må han gjerne det, men da kunne han invitert via sine private eposter, uten å blande inn kommunen. Jeg kan her og nå fortelle at jeg absolutt ikke skal på dette ballet for borgerskapet, sier Hageland.

Invitasjonen gikk ut til gruppelederne tirsdag. Den ble sendt via kommunens e-post, av ordførerens sekretær.

- En embedshandling

INVITASJONEN: Slik ser førstesiden av invitasjonen til byball ut.

Ordfører Grundekjøn avviser kritikken og sier han ikke sjelden sender invitasjon til andre politikere når han som ordfører deltar på arrangementer.— Dette er en embedshandling. Selvsagt er jeg på byballet som ordfører. Min frue og jeg er blitt invitert til et arrangement. Da stiller vi opp, slik vi stiller opp på en rekke andre arrangementer jeg deltar på som ordfører, sier Grundekjøn.

— Dette gjør det bare enda verre, sier Aps gruppeleder Mette Gundersen, som var sikker på at Grundekjøn gjorde dette som privatperson.

For et par uker siden het det at ordfører Arvid Grundekjøn skulle være vert for byballet sammen med sin frue. I invitasjonen som nå er sendt ut til gruppelederne, og som også er sendt til 250 på Kristiansand Næringsforenings adresseliste, heter det at Herr og fru Grundekjøn er vertskap.

— Rydd i rollene

— Ordfører bør rydde i rollene. Jeg skal ikke delta på ball, og jeg synes ikke noe om et slikt byball til veldedige formål, enda mindre med kommunens leder som vert. Overskuddet skal gå til et kommunalt tilbud. Som politiker er det min oppgave å budsjettere slik at viktige offentlige tilbud kan fortsette, ikke arrangere ball for å skaffe penger til kommunen, sier Aps Mette Gundersen.

Rødts Halvor Fjermeros mener ordføreren innfører 1800-tallets borgerskap igjen i Kristiansand.

Byballet skal arrangeres på Ernst Hotell 10. november. Prisen er 1050 kroner pr kuvert.

Antrekk er smoking/mørk dress/ bunad eller selskapskjole/drakt/bunad - og hvis det blir et overskudd fra de 200 gjestene skal det gå til "Bålplassen", som er et kommunalt aktivitetstilbud i Randesundskogen for mennesker som strever med rus eller psykiatri.

Initiativtaker Finn Øvrevik er meget glad for Grundekjøns deltakelse, og at næringsforeningen har stilt sin adresseliste til disposisjon.

— Men skulle det ikke være et byball for alle?

— De 200 første som melder seg på, blir med. Torsdag holder redaktøren i Kristiansand Avis sitt løfte og gir oss en helside gratis annonse. Da er det bare å melde seg på for alle som har lyst, sier Øvrevik, Han håper byballet blir årvisst.