VENNESLA: Politiet har ikke funnet bevis til å tiltale den 37 år gamle mannen for den påståtte voldtekten.

— Saken er henlagt fordi intet straffbart forhold anses som bevist. Kvinnen har tre ukers frist til å påklage dette, sier etterforskningsleder John Tomas Homme ved Vennesla lensmannskontor til fvn.no.

Loggen sentral

Henleggelsen skyldes ifølge etterforskningslederen en helhetlig vurdering av hva som er kommet fram i avhør, GPS-loggen fra drosjen og i de krimtekniske undersøkelsene.

— GPS-loggen har vært sentral. Den viser drosjens bevegelser i forhold til tid og sted. Men den kan verken dømme eller frikjenne, sier Homme.

Taxisjåføren ble i begynnelsen av desember pågrepet og siktet for å ha voldtatt kvinnen, som er bosatt i Vennesla. Ifølge kvinnens forklaring til politiet skulle voldtekten ha skjedd i mannens drosje mellom Kristiansand og Vennesla, etter at kvinnen praiet drosjen i Kristiansand. Dette har hele tiden den 37 år gamle familiefaren benektet.

— Han har tatt dette veldig tungt, og er nå lettet for at saken er over. Det har vært en kjempebelastning for hele familien, sier 37-åringens forsvarer, advokat Kjell Myrland, til fvn.no.

Tviler ikke på kvinnen

Kvinnen har flere ganger vært inne til avhør, og har stått fast på sin forklaring.

— Vi har ikke grunn til å tvile på hennes versjon. Den har vært lik hele tiden, sier John Tomas Homme.

— Vi kan ikke si at det ikke har skjedd et straffbart forhold, men vi har ikke funnet det bevist, understreker politiadvokat Ingrid Thorsen, som besluttet at saken skulle henlegges.

Etter det fvn.no forstår, viser GPS-loggen fra drosjen at 37-åringen stod på det aktuelle stedet i maksimalt to minutter. Sjåførens forsvarer, advokat Kjell Myrland, mener loggen ikke samstemmer med kvinnens forklaring.

— Hun har beskrevet et hendelsesforløp som ville tatt mye lenger tid enn to minutter, sier Myrland til fvn.no.

Anmelder kvinnen

Politiet opplyser likevel at loggen alene ikke har vært avgjørende.

— Vi kan ikke slå fast ut fra loggen at dette ikke kan ha skjedd. Henleggelsen skyldes en sammenfatning av opplysninger, sier Thorsen.

— Vurderer politiet å sikte kvinnen for falsk anmeldelse?

— Nei, vi mener at det ikke er grunnlag for det, sier politiadvokaten.

Forsvarer Kjell Myrland og 37-åringen vil imidlertid i løpet av kort tid anmelde den 22 år gamle kvinnen fra Vennesla.

— Jeg har klar en anmeldelse mot kvinnen for falsk anmeldelse. Nå blir politiet nødt til å gjøre noe med det, sier Myrland.