VENNESLA: Politiet fant ikke grunnlag for å fremstille mannen for varetektsfengsling, men har valgt å opprettholde siktelsen.

— Det er ikke noen fare for bevisforspillelse, og derfor ikke grunnlag for å fremstille ham for varetekt. Vi vurderer heller ikke gjentakelsesfaren for stor, sier etterforskningsleder ved Vennesla lensmannskontor, John Tomas Homme, til fvn.no.

Benekter

Mannen ble pågrepet natt til søndag og siktet for voldtekt av en 22 år gammel kvinne fra Vennesla. Voldtekten skal ifølge kvinnens forklaring ha skjedd i mannens drosje mellom Kristiansand og Vennesla, etter at kvinnen praiet drosjen i Kristiansand.

— Drosjesjåføren benekter de påstandene som kvinnen kommer med. Det er stort sprik i forklaringene, og vi forsøker å få kartlagt hva som har skjedd. Men det er ikke for ingenting at vi har opprettholdt siktelsen, sier Homme.

37-åringens forsvarer, advokat Ben Fegran, bekrefter at hans klient ikke kjenner seg igjen i siktelsen.

— Han bestrider at det har skjedd noe kriminelt i det hele tatt, sier han til fvn.no.

- Sier han at det har skjedd noe frivillig, eller at det ikke har skjedd noe?

— Det vet jeg ikke. Jeg har bare snakket med min klient såvidt, sier Fegran.

Ikke vitner

Ifølge politiet kjente ikke de to hverandre fra før.

— Det er ikke noen vitner til selve hendelsen, opplyser etterforskningsleder Homme, som ikke vil gå nærmere i detalj på hva som er kommet frem i avhørene.

— Vi må ha flere vitneavhør for å kartlegge forklaringene. I tillegg avventer vi rapporter fra tekniske undersøkelser.

Kvinnen ble tatt hånd om på voldtektsmottaket ved Sørlandet sykehus i Kristiansand natt til søndag. Politiet har foreløpig ikke fått resultatene fra undersøkelsen ved mottaket. I tillegg ble 37-åringens drosje søndag tatt inn til Kristiansand politistasjon for tekniske undersøkelser. Bilen er nå frigitt, men rapporten er ikke klar.

— Vi undersøker også mobiltelefoner opp mot drosjesamtaler, opplyser Homme.

Den siktede sjåføren ble ansatt i Taxi Sør for sju-åtte måneder siden. Søndag besluttet styret i selskapet å suspendere mannen, og tok fra ham kjøreseddelen inntil sakens utfall er klart.