— Vi har siktet en polsk statsborger og beslaglagt førerkortet hans. Han er mistenkt for på en eller annen måte å ha forårsaket ulykken, sier Siv Helen Tveit til Fædrelandsvennen.

Hun er etterforskningsleder ved Flekkefjord politistasjon og straffesakskoordinator i Lister.

Polakk i avhør

Torsdag ettermiddag sitter en 32 år gammel polsk sjåfør i avhør hos politiet, etter at to vogntog onsdag kveld kolliderte på E 39 ved Flikka i Flekkefjord.

— Vi tror at den polske sjåføren har fått sleng på tilhengeren og truffet det andre vogntoget i fronten, opplyser etterforskningslederen.

En 39 år gammel dansk statsborger ble livstruende skadet i kollisjonen. Han får behandling ved Stavanger universitetssjukehus. Torsdag morgen opplyste sykehuset at skadene hans var kritiske.

Det er rutinessig tatt blodprøve av de to involverte sjåførene. Det er ifølge Tveit ingen opplysninger som tilsier at noen av sjåførene har vært ruset.

Den polske sjåføren slapp fra ulykken med lettere skader.

Våt veibane

Politiet fikk melding om kollisjonen klokken 21.05 onsdag.

— Den østgående traileren fikk sleng på hengeren som traff det motgående vogntoget, opplyste politiet torsdag. I motgående kjøretøyet satt altså den 39 år gamle danske mannen.

Det var våt og bar veibane da ulykken inntraff.

Etterforsker

Ulykkesgruppen til Statens vegvesen er koblet inn i saken, og skal undersøke begge vogntogene. Statens havarikommisjon jobber også med ulykken. I tillegg avhører politiet vitner for å se om nye opplysninger kan komme frem.

Ifølge Siv Tveit har politiet ikke fått noen tilbakemeldinger fra ulykkesgruppen.

— Vi er i en innsamlingsfase og har ikke konkludert med noe ennå, sier Tveit.