— Politiet fikk melding om en front mot front-ulykke mellom to vogntog like øst for tunnelen ved Flikka, forteller Bjørn Pedersen, innsatsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Alle nødetater rykket ut til stedet, etter melding om en trafikkulykke på E 39 ved Flikka i Flekkefjord klokken 21.06. ## - Livstruende skadet

To vogntog har kollidert, henholdsvis et dansk- og et svenskregistrert kjøretøy, cirka 250 meter øst for Lavolltunnelen.

- Den ene sjåføren er lettere skadet, den andre er livstruende skadet, opplyser sykepleier Alice Olsen ved akuttmottaket på Flekkefjord sykehus onsdag kveld.

Bjørn Pedersen, innsatsleder ved Agder politidistrikt Foto: Torbjørn Witzøe

Det er sjåføren av vogntoget som var på vei vestover som skal ha blitt livstruende skadet.

— Vi ble varslet om en frontkollisjon, men det kan se ut som om den ene sjåføren har kjørt inn i hengeren til det andre vogntoget som var på vei østover, opplyser Bjørn Pedersen.

Torsdag morgen melder politiet at en 39 år gammel mann fra Danmark kjørte det vestgående vogntoget. Han ble i løpet av natten transportert til Stavanger universitetssjukehus med alvorlige skader. Ifølge sykehuset er tilstanden hans fortsatt kritisk torsdag morgen.

Føreren av det vogntoget som var på vei østover var en 32 år gammel mann fra Polen. Han er innlagt på Flekkefjord sykehus.

Ifølge politiets operasjonssentral har den polske mannens henger fått sleng og truffet danskens kjøretøy i fronten. Årsaken til at han mistet kontroll over hengeren er ikke kjent, men det var våt veibane da ulykken inntraff. Førerens førerkort er midlertidig beslaglagt og det er tatt rutinemessig blodprøve.

Hørte kraftig smell

Ifølge personer på ulykkesstedet, skal naboer som bor én kilometer unna stedet ha hørt et kraftig smell da vogntogene kjørte i hverandre.

— To personer fraktet til sykehus. En alvorlig skadet og en lettere skadet, skriver Sverre Birkeland, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, på Twitter.

To helikoptere rekvirert

Luftambulanse og Sea-King helikopter ble rekvirert til ulykkesstedet, men kunne ikke brukes til transport av de skadede på grunn av dårlig vær.

— De to helikoptrene ble nødt til å returnere på grunn av været. De skadede ble fraktet til Sørlandet sykehus i Flekkefjord i ambulanser, opplyser redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge. Senere ble en av dem fraktet videre til sykehuset i Stavanger.

E 39 stengt

Vegtrafikksentralen opplyste ved midnatt at E 39 fortsatt var stengt på grunn av ulykken. Flere vogntog sto fast på stedet, fordi de ikke hadde mulighet for å snu.

— Veien vil bli stengt lenge. Både krimteknikere og mannskap fra Statens havarikommisjon skal undersøke ulykkesstedet, før kjøretøyene kan fjernes, sa Bjørn Pedersen.

Klokken 03.40 åpnet veien igjen i begge retninger.

Bilister i både Vest-Agder og Rogaland ble informert om en alternativ omkjøringsvei via Tonstad i Sirdal. For bilister som kom østfra var det også mulig å kjøre via Aust- eller Vesterdalen i Kvinesdal.

Lokal personbiltrafikk kunne kjøre via Lavollsbakkene i Flekkefjord, veier som for øvrig er uegnet for tungtransport.