Rita Grimestad har på grunn av et vulkanutbrudd i Cotopaxi, omtrent fem mil fra hvor hun sitter fengslet, blir evakuert.

— Vi vet foreløpig ikke hvor hun blir plassert, men kommer med en oppdatering så snart vi har mer informasjon, melder den norske ambassaden i Chile.

2,9 kilo kokain

Grimestad soner en ti år lang dom for smugling av 2,9 kilo kokain. Hun besøkte Ecuador etter å ha blitt kjent med en mann med navnet Timothy Roberts på en chatteside.

Les mer om saken

På hjemreisen ble Grimestad stoppet med stoffet i kofferten, og har siden vært fengslet i Ecuador.

Bekymret

Sønnen til Grimestad, Endre Ulstrup, er bekymret for moren.

— Man blir bekymret når man får sånne meldinger, men samtidig står det at de er evakuert, sier Ulstrup til Fædrelandsvennen.

Endre Ulstrup er bekymret for soningsforholdene til moren som følge av vulkanutbruddet i nærheten av fengselet hun soner. Foto: Jarle R. Martinsen

Det han er mest redd for, er at moren blir sendt i fengsel med trangere kår. Hun ble nylig flyttet til et fengsel med bedre soningsforhold, og sønnen frykter at moren må sone i et overfylt fengsel.— Det jeg er bekymret for er at hun blitt plassert tilbake i det gamle fengsel, og at de blir stuet inn i et overbefolket fengsel. Jeg er bekymret for hvor lenge hun må sitte der.

Bes bruke munnbind

Ifølge CNN var det flere utbrudd i vulkanen på Cotopaxi, og de lokale bes om å bruke munnbind. Vulkanutbruddet har blitt klassifisert i gul kategori, som er det laveste av tre nivåer. Det skal ikke være fare for et stort utbrudd.

Cotopaxi hadde sist utbrudd tilbake i 1940, og hadde sist et stort utbruddi 1877. Vulkanen er 5897 høy, og er Ecuadors nest høyeste fjell.