— Jeg er helt klart fornøyd med innsatsen, og løpet ble for meg en solid bekreftelse på omstendighetene. Jeg legger ikke skjul på at jeg har vært veldig heldig etter fødselen i februar. Her stilte jeg opp for å få testet det fysiske og det mentale, og begge deler besto testen, forteller Trine Mjåland til friidrett.no etter sin debut i terreng-NM lørdag ettermiddag.

Kristiansands-kvinnen ble kun slått av motbakkespesialist Eli Anne Dvergsdal fra Gular.

Med tiden 6,33,3 på den to kilometer lange løypa var hun 4,7 sekunder bak vinneren. Det var 18 startende.

Til Fædrelandsvennen uttalte Mjåland følgende før NM i Stavanger:

— Jeg ser ikke på dette som et comeback. Det kommer eventuelt når banesesongen starter i mai. Dette er kun trening. Det er tross alt bare åtte uker siden jeg lå på fødestuen. Jeg lover andre ambisjoner ved en senere anledning.

Formtopp på Bislett?

Etter sølvet svarer hun følgende til friidrett.no på spørsmål om når hun akter å angripe EM-kravet på 800 meter.

— Elitestevnet på Hamar 18. mai kommer for tidlig, derfor blir det nok i slutten av mai eller under Bislett Games. Da skal jeg være i slag, bedyrer 25-åringen før hun hastet hjem for å avløse barnevakten til vesle Svein.

I herreklassen vant Tjalve-løperen HansKristian Fløystad fra Grimstad spurten mot Jakob Ingebrigtsen på den tre kilometer lange løypa med tiden 08.07.

Mandalitt og bursdagsbarn Erik Udø Pedersen (22) kom på en noe skuffende sjetteplass, åtte sekunder bak, mens Kristian Tjørnhom fra Kristiansand Løpeklubb ble nummer åtte, 12 sekunder bak. I herreklassen var det 50 startende.

Resultatlista fra NM finnes her.