18-åringen ble drillet sentralt på midtbanen sammen med kaptein Gudmundur Kristjansson under hele fredagens formasjonstrening. Det betyr trolig startplass i den superviktige kampenmot Haugesund søndag. Trener Mons Ivar Mjelde bekrefter at Segberg er nærmere laget enn han har vært tidligere.

— Erlend er en av dem vi vurderer sentralt på midten, sier Mjelde.- Vi har ikke fått noe lag ennå. Det blir spennende å se, sier Segberg selv.

At Lund-gutten har kommet så langt, hadde han ikke sett for seg for tre år siden. Da satset Segberg på håndballen med AK-28, ved siden av spill for Start. Det gikk etter hvert ikke an å kombinere, og han sluttet dermed med fotballen.

- En ledertype

Her driver Segberg med avslutningstrening etter økten på Sparebanken Sør Arena fredag. Foto: Håvard Karlsen

Etter et halvt år slang han seg med på noen treninger med Vigør, og fikk gløden tilbake. Han kuttet ut håndballen, og leverte en god høstsesong for 3. divisjonsklubben i 2013. Det førte til at den danske storklubben Aalborg kom på banen. — Jeg kunne nok ha vært der lengre, men jeg var ikke helt klar for å flytte ned dit for å begynne på skole, sa Segberg til Fædrelandsvennen i mai.

Han dro tilbake i Norge igjen på nyåret 2014. Før årets sesong kom Start på banen, og hentet ham inn i toppspillergruppa. Siden har han fått fem innhopp i eliteserien. Det forrige kom i 0-4-tapet hjemme mot Odd.

— Hva kan du bidra med, om du får sjansen fra start søndag?

— Jeg håper jeg kan komme som en ledertype. Det blir aldri for mange av dem, sier Segberg.

- Har håndballfysikk

Lars-Jørgen Salvesen er kanskje den personen i Start som kjenner Segberg best, og er full av lovord om 18-åringens kvaliteter på banen.

— Erlend er en veldig rolig og ballsikker spiller med et fantastisk overblikk. Han gjør ofte ting enkelt, men kan også spille de kreative pasningene som åpner opp spillet, sier spissen.

— Hvordan er han som person?

— Veldig fin. Vi har vært bestekamerater lenge, og vi har spilt fotball og håndball sammen i alle tider. Jeg ønsker alt det beste for ham, sier Salvesen.

— Han ser ikke ut som noen typisk fotballspiller?

— Nei, jeg har ertet ham litt for det, men han klarer seg veldig bra, sier Salvesen og ler.

— Jeg har håndballfysikk, svarer Segberg.

Har blitt bedre defensivt

— Hva du utviklet mest i spillet ditt siden du kom til Start?

— Det går nok mest på det defensive. Jeg har blitt mer bevisst i forhold til det. Jeg har en god vei å gå for å bli en god ballvinner, men jeg har i hvert fall blitt en bedre ballvinner, sier Segberg.

Mons Ivar Mjelde sier følgende om Segbergs kvaliteter på banen.

— Erlend er veldig fotballklok, noe som vil si at han gjør gode valg. Og så er han flink til å holde rytmen i spillet. Han har gode basisferdigheter, og er en god pasningsspiller. Erlend spiller med lite feil, det er det som slår meg når jeg ser ham, sier Mjelde.

— Jeg liker i hvert fall å være mye involvert, og styre rytmen og tempoet i spillet, sier Segberg.