— Det blir bare mye krefter brukt til ingen nytte, sier Åse Severinsen.

Les mer:

På årsmøtet til Søgne Høyre mandag kveld gjorde den sittende ordføreren det tindrende klart at hun er ferdig med partipolitikken. Tidligere har hun holdt døren så vidt litt på gløtt for å fortsette.

Trist avslutning

Under nominasjonsmøtet 9. desember i fjor trakk hun det korteste strået i kampen om listetoppen da motkandidat Tom Løchen fikk 33 stemmer, Severinsen 31.

Under nominasjonsmøtet 9. desember trakk ordfører Åse Severinsen seg fra nominasjonslisten. Det gjorde også Erik Langeland og to andre sittende kommunestyrerepresentanter for partiet. Foto: Arkiv

— Jeg har sagt at jeg respekterer nominasjonsmøtet, og det er det. Jeg skal stå løpet ut som ordfører, så skal jeg ikke mer, sier Severinsen. - Er krigen i partiet over nå?

— Min krig er over, svarer ordføreren.

Les også:

— Er det en trist avslutning på din karriere i politikken?

— Jeg synes ikke det er ok. Men jeg må tenke på Høyre. Dette handler ikke om Tom (Løchen, journ.anm.) eller meg, det handler om Høyre, sier hun.

Indre strid

To fløyer har stått steilt mot hverandre i partiet, og den ene siden, med Tor Einar Ravnevand i spissen, ville prøve å få til et nytt nominasjonsmøte. Ravnevand mente Søgne Høyre ble sterkt svekket av at både ordfører Severinsen og gruppeleder Helge Andresen ikke ble med videre.

Ordførerkandidat Tom Løchen var fornøyd med at årsmøtet gikk rolig for seg, akkurat som han hadde forventet. Foto: Janne Birgitte Prestvold

Det var derfor knyttet en viss spenning til om konflikten ville prege årsmøtet.Det gjorde den ikke.

En krangel kan faktisk være en god prosess.

Mens de rundt femti oppmøtte medlemmene gomlet tørr kringle og slurpet kaffe, ble den ene årsmøtesaken etter den andre enstemmig vedtatt.

Les mer:

Nevnte Ravnevand var ikke til stede på møtet.

— Vi ville ikke ha bråk, men et rolig møte, og det ble det, konstaterer Tom Løchen, ordførerkandidat foran høstens kommunevalg, og som ble gjenvalgt som nestleder i styret i Søgne Høyre.

— De som ivret mest for nytt nominasjonsmøte, var jo ikke her. Om de nå vil starte sitt eget parti, eller respektere utfallet av nominasjonsmøtet, vet jeg ikke. Men jeg håper på det siste, sier Løchen.

- Kampen er over

Høyre-medlem Gerhard Aamodt mener fraværet av bråk på årsmøtet vitner om at kampen mellom fløyene i partiet er over.

Gerhard Aamodt tror ikke at kranglingen mellom fløyene i Søgne Høyre har svekket partiet foran høstens kommunevalg. - Jeg tror heller det vil komme noe positivt ut av denne prosessen, mener Aamodt. Foto: Janne Birgitte Prestvold

— Ut fra det vi så her i dag, vil jeg si at kampen er lagt død. Nå skal vi konsentrere oss om å samle partiet og gønne på fram mot valget, fastslår han. - Har de indre stridighetene svekket partiet?

— Jeg tror ikke det. En krangel kan faktisk være en god prosess, som det kan komme noe bra ut av. Jeg tror velgerne vil se at den utskiftningen som har vært, er positiv for Søgne Høyre, sier Aamodt.

Tor Einar Ravnevand tok ikke telefonen mandag kveld.