Kristiansanderen kunne nyte champagne med fansen etter kampslutt. Foto: Jan-Erik Stiland.
Når ØIF Arendal begynte å gjøre det spennende sto Svenn Erik Medhus fram. Foto: Jan Erik Stiland.
Marinko Kurtovic hyllet keeperen etter kampen. Foto: Jan-Erik Stiland. Foto: Jan-Erik Stiland

Svenn Erik Medhus har fått mye skryt gjennom denne sesongen, med rette. Han har levert svært mange gode kamper for ØIF, og stått frem da avgjørelsene har falt. Etter at arendalittene sikret "The double" får han gå en ny æresrunde i rampelyset.

— Han er utrolig viktig å ha når det gjelder som mest. Han har sikret oss mange poeng på egenhånd i løpet av sesongen, skryter Magnus Jøndal om Medhus.

Feiring på fjellet

Medhus selv synes det var helt overveldende å bli dobbeltmester med ØIF Arendal.

— Det er helt sinnsykt. Med det vanvittige presset vi har hatt de siste ukene er det så sinnsykt deilig, sier Medhus.

Han skal nyte påskeferien.

— Å ta påskeferie på fjellet med titlene skal bli utrolig godt, stråler keeperen med 35 A-landskamper for det norske landslaget tidligere. Nå vil trener for ØIF, Marinko Kurtovic, ha han tilbake på landslaget.

— Svenn Erik har vært seriens beste målvakt denne sesongen. Jeg synes landslagsledelsen burde se på ham, sier Marinko Kurtovic.

Medhus scorte

Da ØIF Arendal begynte å bli tatt av stundens alvor mot Runar sto keeperen bakerst og leverte flere matchvinner-redninger. Ved siden av mange redninger bakover, scoret Medhus også et mål. 32-åringen snappet ballen i egen målgård, tittet opp og observerte at Runars keeper var på bærtur. To sekunder senere lå ballen i mål. Keeperen kunne aldri se denne suksessen komme.

— Etter fjoråret hadde jeg aldri trodd dette. Det er vanvittig. Dette begynner å bli veldig bra, sier kristiansanderen.

For ifølge Medhus er dette begynnelsen. Nå som arendalittene har sikret Sørlandets første "The double" noen sinne, er det ingen grunn til å se seg tilbake mener han.

— Nå går vi for den tredje i sluttspillet. Vi har jobbet veldig hardt for dette, og det kan bli enda bedre. Vi gjør det litt vel spennende mot Runar fordi vi blir litt for hissige.

- Svenn gir trygghet

Kapteinen til ØIF, Eirik Heia Pedersen, merket hvor godt det var å ha en solid og rutinert målmann bakerst når angrepspillet ikke satt helt.

— Svenn gir en stor trygghet. Når det er fem minutter igjen og de begynner å ta oss igjen, viser han seg frem, sier Heia Pedersen som aldri har opplevd noe større.

Sportslig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen, deler også Heia Pedersens syn på målvakten.

— Han var jo matchvinnende igjen mot Runar, som han har vært flere ganger. Han har noen superredninger, kommenterer Medhus.

Rutinerte Andre Hofstøl Jørgensen var skadet og måtte se kampen fra sidelinjen. Det var pinsomt, men han fikk antydninger til ro av Medhus' målvaktsspill.

— Medhus er en av lagets viktigste spillere. Det viser han hver gang.

Hofstøl Jørgensen har hele 117 landskamper for Norge, og vet det meste om håndball. Også hvor grunnleggende en god keeper er.

— Han viser sin klasse mot Runar også. Han står veldig solid, utenom en liten down der to skudd han pleier å ta gikk i mål, sier Hofstøl Jørgensen.