– Søket er definert som søk etter antatt omkommet. Det er basert på tiden som har gått uten at det har vært livstegn fra savnede, sier etterforskningsleder Marie Bue ved Søgne og Songdalen politistasjon i en pressemelding.

Politiet starter søket lørdag med bistand fra frivillige organisasjoner.

– Vi holder fortsatt alle muligheter åpne for hva som kan ha skjedd. De pårørende er varslet om søket, sier Bue.

– Merkelig

Fredag 29. september gikk politiet ut med en etterlysning etter 66 år gamle Helge Gunstensen fra Søgne. Han hadde da vært savnet i flere uker.

Politiet har tidligere foretatt flere søk i og rundt mannens bolig, både med hundepatruljer, droner og mannskaper. De har også foretatt rundspørringer og vitneavhør, uten at det har ledet til funn av den savnede mannen.

I pressemeldingen sier Marie Bue at lørdagens søk vil ta utgangspunkt fra den savnedes bopel og områdene rundt.

– At en person er savnet over så lang tid uten at vi finner noe er merkelig. Det er ikke så ofte vi får sånne saker heldigvis. Det er krevende å gå videre, sa Bue til Fædrelandsvennen torsdag formiddag.

Gunstensen er omtrent 194 centimeter høy, og beskrives som slank med normal kroppsbygning. Han har blå øyne og grått hår, og han bruker briller. Foto: Privat

Utelukker ingenting

Siste sikre observasjon av Gunstensen er 31. august omtrent klokka 12.00 på Tangvall. Etter det tok han drosje fra Tangvall i Søgne og til sin bolig i Tånevigveien.

Politiet har registrert trafikk til og fra den savnedes mobiltelefon den 1. september, altså dagen etter han sist ble observert. Etter det har ikke politiet registrert noen elektroniske spor.

– Kan han ha forsvunnet av egen vilje?

– Vi har ikke funnet spor på at han har dratt noe sted, så vi har så godt vi kan utelukket det, sa Bue torsdag.

Hun forteller imidlertid at ingenting kan utelukkes helt. Derfor holder politiet alle mulighetene åpne.