KRISTIANSAND: Fredag formiddag har politiet gått ut med en etterlysning etter 66 år gamle Helge Gunstensen fra Søgne.

– Siste sikre observasjon av savnede er torsdag 31. august cirka klokka 12 på Tangvall. Den savnede skal etter dette ha tatt taxi til hans bopel, som er i Tånevigveien i Søgne, sier Marie Bue, politifaglig etterforskningsleder ved Søgne og Songdalen politistasjon.

Gunstensen er cirka 194 centimeter høy, og beskrives som slank med normal kroppsbygning, med blå øyne og grått hår, samt at han bruker briller.

Utelukker ikke et straffbart forhold

Foto: Privat

Politiet ber alle som kan ha sett mannen om å ta kontakt på 02800.

– Politiet holder alle muligheter åpne i saken. Det er fortsatt uklart hva som har skjedd, og vi kan derfor ikke utelukke at det kan ha funnet sted et straffbart forhold. Det er ingenting som tyder på at savnede selv har reist bort for å gjøre seg utilgjengelig. Politiet vil likevel presisere at vi undersøker en savnet-sak, og at vi ikke har noen indikasjoner som tilsier noe straffbart, sier Bue.

Til Fædrelandsvennen forteller Bue at politiet har gjort aktive søk i og rundt mannens bolig. De har også foretatt rundspørringer og vitneavhør, uten at det har ledet til funn av den savnede mannen.

– Vi har derfor besluttet å gå ut med navn og bilde i samråd med familien, sier Bue.

Gunstensen skal ikke ha disponert bil.

Meldt savnet av familien

Det var familien som meldte han savnet etter at de ikke fikk kontakt med ham.

Politiet har registrert trafikk til og fra den savnedes mobiltelefon den 1. september, altså dagen etter han sist ble observert. Etter det har ikke politiet registrert noen elektroniske spor.

– Våre undersøkelser har ikke ført frem. Politiet ønsker derfor nå å høre om det er noen som vet eller kan ha sett noe relevant, som kan bidra til at vi får klarhet i hva som har skjedd og hvor den savnede er, sier Bue.