KRISTIANSAND: Politiet leter fortsatt etter to personer som ranet Yx Håneskrysset mandag. Tre personer ble avhørt i dag, men politiet har ikke kommet nærmere noen oppklaring.

— Det er ingen som er pågrepet. De tre ble avhørt i forbindelse med andre saker, men har mest sannsynlig ingenting med ranet å gjøre, sier etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon.

Penger og tobakk.

Det var like før klokken halv seks mandag morgen at bensinstasjonen på Hånes ble ranet. Stasjonseieren Kjetil Finnestad ved Yx Håneskrysset anslår at ranerne fikk med seg mellom 3000 og 4500 kroner.

— De fikk med seg penger fra kassa og litt tobakk, sier Finnestad.

Begge ranerne var maskerte og en av dem bevæpnet med en pistollignende gjenstand. Ut fra videobildene er det umulig å si om pistolen var ekte eller ikke.

— Det ble ikke utløst skudd, sier Finnestad.

Unge ranere.

Politiet har beskrevet ranerne som to forholdsvis lave, spinkle og slanke personer. Den ene skal ha vært lys og nordisk i huden. Begge hadde på seg mørke hettegensere og blå olabukser. En av ranerne skal ha hatt på seg blå sko.

— Ranerne var sannsynligvis ganske unge, sier etterforskningsleder Nesland.

En ung, kvinnelig ekspeditør var alene på jobb da ranet ble utført. Hun hadde kun en halvtime igjen på jobb da de to maskerte personene truet til seg pengene.

— Hvor mange som er på jobb varierer litt, men akkurat da var hun alene, sier stasjonseieren.

Ekspeditøren har foreløpig ikke vært tilbake på jobb og vil få tilbud om oppfølging fra Yx.

- Et brutalt ran.

Nesland opplyser at det etter forholdene står bra til med henne.

— Dette var et grovt ran på alle mulige måter, med bruk av pistol og trusler. Det er klart det var en voldsom opplevelse, men det går sånn sett fint, sier Nesland.

Kvinnen er avhørt av politiet og har ifølge Nesland kunnet bidra med nyttige opplysninger.

— Hva hun har forklart i detalj ønsker jeg ikke å gå inn på, sier han.

Ranet også i fjor.

Sist bensinstasjonen ved Hånes-krysset ble utsatt for ran var 15. juli i fjor. De fem gjerningspersonene kom da unna med mellom 3.000 og 4.000 kroner. To timer senere ranet de også bensinstasjonen på Rosseland. Fire av ranerne tilhørte gruppen med barnevernsungdommer som sto for en rekke ran og biltyverier i fjor. To av dem var kun 15 år gamle.

— En kan jo lure på om politikerne klarte å rydde opp, eller om det er noen av de samme som er på ferde igjen, sier Finnestad.