Foto: Vegard Nekstad
Foto: Vegard Nekstad
Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: Politiet fikk melding om ranet klokka 05.24 mandag morgen.

To maskerte menn skal ha kommet inn på bensinstasjonen i morgentimene. Politiet har sikret seg overvåkningsbilder som viser at ranerne løp mot Hånes-rundkjøringa.

— Den ene personen hadde pistol. De har vært inne og forsynt seg av kassebeholdningen, forteller operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt.

(Les mer under bildet)

Veien inn mot stasjonen ble i morgentimene sperret av. Likevel forsøkte mange å kjøre inn mot stasjonen. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad

Det er uvisst hvor mye penger ranerne fikk med seg. Ingen ansatte kom fysisk til skade.

Kriminalteknikere har nå gjort undersøkelser på stedet. Flere politipatruljer leter etter gjerningsmennene.

— Politiet fikk melding cirka klokka 05.30 i dag tidlig om at det hadde vært et ran fra bensinstasjonen. Det har vært to gutter forholdsvis små og slanke. De har kommet inn og truet betjeningen med et lite håndvåpen. Deretter har de løpt fra stedet, forteller innsatsleder Audun Eide til fvn.no.

Kriminaltekniker undersøkte i morgentimene åstedet.

— Vi har kalt ut tekniker som er på stedet. Forøvrig må vi ta avhør av betjeningen. Vi har signalement: Det ser ut fra video at det er to forholdsvis lave, spinkle, slanke personer som kommer inn. Den ene er i alle fall lys og nordisk i huden. De har begge mørke / svarte hettegenere på seg. De har begge blå olabukser. Den ene har et par spesielle sko. Det er blå med hvit ran og hvit snøring. Den ene har også ganske stor skrift over den ene skuldra , sier Eide.

Politiet i Kristiansand fikk bistand fra sine kollegaer i Søgne og Vennesla etter ranet.

Etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon sier til fvn.no at det ikke er pågrepet noen i ettermiddag.

— Det er ikke pågrepet noen nå. Vi har noen spor vi jobber utifra men jeg kan ikke si mer om dette nå, sier Nesland.

Se videointervju med politiets innsatsleder øverst i saken.