KRISTIANSAND: — Vi har fått noen svar, men vi har fortsatt flere spørsmål til entreprenøren, sier Siri Hagehaugen i Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap (DSB), til fvn.no.

De avventer nå fullstendig rapport etter at en sprengsalve i et nytt byggefelt på Fidjeåsen fikk det til å hagle småstein foran en barnehage, og en flere kilo tung stein til å fly flere hundre meter i luften før den deiset ned på en parkeringsplass bare meter unna Bernt Rune Aanensen.

Les også: - Hørte bare en ekkel rasling

Nå nedlegger DSB stans i videre spengningsarbeid fram til entreprenøren har framlagt det som er av nødvendig informasjon. Entreprenøren la selv ned midlertidig stans sprengningsarbeidet etter uhellet skjedde tirsdag ettermiddag. Den stansen blir nå vedereført av DSB.

— Vi nedlegger stans til vi får forelagt alt vi trenger, sier Hagehaugen.

Hun understreker samtidig at det ikke ligger noen dramatikk i at sprengningsarbeidet nå må vente på klarering for å starte arbeidet opp igjen, og sier at DSB ønsker å være på den sikre siden.

- Hva kan du si om forklaringene som er lagt til grunn så langt?

— Det er litt av det som er fremkommet allerede. At sprengningsplanen ikke er blitt fulgt, men vi vil gjerne se på bakgrunnen for dette og se på sprengningsrutinene, sier Hagehaugen.

Les også: - De har nok ikke dekket så godt som de skal

DSB krever nå en skikkelig gjennomgang fra TT Anlegg som står som ansvarlig entreprenør for det nye byggefeltet.

— Men inntrykket er at entreprenøren jobber for å få ryddet opp i det her, påpeker hun.

Det har ikke lykkes fvn.no å komme i kontakt med TT Anleggs daglig leder Tom Eikså i kveld.