KRISTIANSAND: — Vi ønsker ikke bråk. Mange av oss er engasjert i Start, og ville bare bidra til god stemning på Sør Arena. Når det blir så mye støy harde ord, så ønsker ikke vi å sende 100 personer inn på stadion, sier André Waaler i koret Gaasehud. Det er et av fire kor som ble spurt av Starts supporterklubb Tigerberget om å bidra til bedre stemning og mer lyd på Sør Arena i forbindelse med kampen mot Viking søndag.

Hard debatt

En sponsor skulle betale inngangsbilletten og gi noen kroner i korenes klubbkasser.

Det ble for mye for supporterne i Gyldenlöves. De mener Tigerberget på den måten forsøkte å kjøpe seg til stemning på stadion. Gyldenlöves truet dermed med å sabotere sangen og boikotte Start-kamper.På nettet har det i løpet av fredag falt mange harde ord.

I nettdebatten under artikkelen på fvn.no kom etterhvert denne kommentaren:

— På bakgrunn av dagens støy og trusler, velger nå lederen for korene å trekke dem ut på grunn av bekymring for sikkerheten. Trist synes nå vi, skriver Jens B. Glasø i TrustBuddy som skulle sponse koristene.

Skrev hymnen

— Jeg er overrasket over at det ble slik. Vi ønsket bare å skape stemning. Mange av oss er jo engasjert i Start på andre måter, sier Waaler. Han leder selv Miniheden og har skrevet Start-hymnen.

— Når vi opplever så mange utsagn om at vi ikke er ønsket, så vil ikke vi trenge oss på, sier André Waaler. Han understreker at de ble spurt av Tigerberget, og ikke kom med forslaget selv.

BRÅK: Mannskoret Gaasehud skulle synge på Sør Arena, men har trukket seg etter at en supportergruppe truet med sabotasje. Foto: Jon Anders Skau