KRISTIANSAND: - Målet er jo at det skal bli mer lyd. De har fått utdelt sanghefter og det skal ikke bli korsang. De skal synge Start-sanger, sier Torgrim Rygnestad, talsmann i Tigerberget.

Ved hjelp av en sponsor har de leid inn 100 korister, blant annet skal mannskoret Gaasehud bidra i det som blir en svært viktig kamp for Start.

Men det er ikke alle som liker initiativet. En supporterfraksjon rundt Start, som kaller seg Gyldenlöves, varsler boikott av koret søndag.

Truer med boikott

De kaller stuntet sinnsvakt i et innlegg på Tigerbergets forum.

— Dette kan vi ikke leve med. Det strider mot alle prinsipper, meninger, holdinger og syn vi har, skriver de, og gir samtidig Tigerberget tre valg sin uttalelse:

1. Gyldenlöves med venner vil gjøre alt i vår makt for å sabotere koret. Vi vil konsekvent starte egne sanger samtidig som koret og eventuelle elementer i TB synger sine. Vi vil også rette sanger mot koret. Om dette ikke har fått dem til å holde kjeft til pause, vil vi be dem forsvinne. Skjer ikke dette, forlater vi feltet.

2. Gyldenlöves med venner boikotter supporterfeltet resten av sesongen og ønsker Tigerberget lykke til videre.

3. Tigerberget takker sponsoren for initiativet, men forklarer at dett blir for harry, meningsløst og selvutslettende.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med både Kenneth Mayer og Bjarte Bjellås, to av medlemmene i Gyldenlöves. De ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer og henviser til uttalelsen.

Lar seg ikke stoppe

— Vi blir ikke skremt av det der. Det forandrer ikke våre planer. Vi gjør det vi har sagt vi skal gjøre. Det er alltid sånn at noen liker initiativene vi tar, mens andre misliker det.

— Hva betyr Gyldenlöves med tanke på stemningen på Sør Arena?

— Det er ikke tvil om at de lager gode sanger, synger og står på. Der bidrar til de grader. Men de vil ikke det ha det som oss, og de får bare mene det de vil, svarer Rygnestad.