KRISTIANSAND: Nå fremmer han en interpellasjon til ordfører Arvid Grundekjøn.

— God start har vært et arbeidsforberedende tiltak for medmennesker med psykiske lidelser. Det er ikke bare jeg og Demokratene som reagerer negativt på Nav sin beslutning om å fjerne støtten til God Start, også politikereog folk fra næringslivet menerat Nav begår en stor feil ved å fjerne den økonomiske støtten til de mange medmennesker som deltar i prosjektet, sier Vidar Kleppe.

Nav har støttet tiltaket i seks år, men trekker nå tilbakeden økonomiske støtte til prosjektet på 1,2 millioner kronersomhar dekketlønn til to koordinatorer i året. Det betyr at God start legges ned i juni i år. Nå utfordrer han Grundekjøn på saken.

— Hva vil ordførerengjøre for at God Start skal videreføresogså etter juni 2013?, undrer Kleppe.

Nav-ledelsen begrunner avgjørelsen om å legge ned på følgende måte:

— Det er veldig få som har har vært i dette tiltaket som har klart å gå tilbake til lønnet arbeid. Vi må vurdere vår bruk av midlene, i og med at vi har som målsetting å få flere i arbeid. Vi hadde ønsket at 40–50 prosent av dem som er på våre tiltak, kommer i en eller annen form for aktivitet. Her er prosenten veldig liten. Et fåtall har gått videre til lønnet arbeid, sier leder for Nav Kristiansand, Elisabeth Engemyr.