OSLO: Dårlig vær har forsinket ekspedisjonen til Harald Dag Jølle fra Lyngdal og Farsund, Jan-Gunnar Winther, Vegard Ulvang og Stein P. Aasheim. De befinner seg i Punta Arenas, sør i Chile, og må vente på at landingsforholdene skal bli bedre i Union Glacier.

Planen har hele tiden vært å fly den fire timer lange turen til Union Glacier fra Punta Arenas, og derfra ta seg videre til startstedet for ekspedisjonen.

I den opprinnelige planen skulle turen fra iskanten i Rosshavet ha startet 19. oktober, men kvartetten er kommet sju dager på etterskudd og en plan B kan ikke helt utelukkes.

– Det er frustrerende for ekspedisjonen å vente i så lang tid. I løpet av onsdag vil det bli tatt en avgjørelse for det som skjer videre, sier presseansvarlig Marte Lundberg til NTB.

I utgangspunktet skal ekspedisjonen bruke like lang tid som Roald Amundsen til polpunktet, nemlig 57 dager. Polpunktet skal etter planen nås 14. desember.

Ekspedisjonen blir foretatt i forbindelse med Nansen/Amundsen-jubileet og markerer at det er 100 år siden Roald Amundsen nådde verdens sørligste punkt.