VENNESLA: Onsdag kveld ble samarbeidspartiene KrF, Ap, og Sp enige om neste års budsjett. De øker rammen til svømmehallprosjektet fra rådmannens anbefaling på 81 millioner til 98,5 millioner. De tar 15 millioner til rehabilitering av Hunsfoss skole og 2,5 millioner av disposisjonsfondet.

— Regninga skal betales

— Her er det om å gjøre å få mest mulig ut av hver krone. Vi ser også

behovet for ny svømmehall i Vennesla, men regninga skal betales. Vi har smertelig erfart at budsjettrammer sprekker, det er bare å se på kulturhuset. Svømmehallprosjektet kan bli atskillig dyrere enn 98,5 millioner, tror Frps kommunestyremedlem Aleksander Etsy Jensen. Han sitter også i plan— og økonomiutvalget.

- Spiser av fondet

Han reagerer på at pengene tas fra skole.

— Her spiser de av disposisjonsfondet og tar penger fra Hunsfoss skole. De tre partiene bruker penger som fulle sjømenn, mener en kritisk Etsy Jensen.

Høyre: - Greit med Hunsfoss

Det andre opposisjonspartiet Høyre konstaterer at økt eiendomsskatt gir ny svømmehall.

— Jeg ser ikke noe problem at de tar 15 millioner fra Hunsfoss skole. Jeg vil heller se på en større endring i skolestrukturen i Vennesla i årene som kommer. Hunsfoss vil få synkende elevtall, og kan hende vil det bli naturlig å bygge en ny skole på Venneslaheia, sier gruppeleder Bernt Slettedal.

Venstre mener det er uansvarlig å bygge svømmehall.

Ungdomsskolen trenger mest

KrF, Ap og Sp sitter med 16 av 27 stemmer i kommunestyret. De var samstemte på å gjennomføre svømmehallprosjektet som opprinnelig tenkt.

— Vi var alle enige om å ta 15 millioner fra Hunsfoss skole, fordi vi hadde et sterkt ønske om å komme lenger på ungdomsskolen enn det rådmannen ville. Vi tror den skolen trenger pengene mest nå, sier Eivind Drivenes i Sp.

Posisjonspartiene var forberedt på kritikk.

- Vi tar ikke helt av

— Ja, helt klart. Vi på politisk flertallside har bare lagt premissene. Det er utrolig mye positivt som skjer i Vennesla. Kommunen har lav gjeld og 32,5 millioner på bufferfond. Vi tar ikke helt av, mener Drivenes.

Han sier det må et jordskjelv til om ikke svømmehallprosjektet blir gjennomført nå. Byggestart blir trolig høsten 2013.