SØGNE : — Jeg snakket med henne på telefon i går, og da var hun helt på gråten av glede, forteller samboer Tom Reidar Natvig.

Gledestårene kom etter følgende melding i en e-post fra Søgne kommune: "Da er bruksendringen godkjent og vedtaket lagt i posten. Arbeidene med bruksendringen kan således starte opp. Minner om at dere må søke brukstillatelse/ ferdigattest før dere tar lokalet i bruk. Altså før åpningen den 3. november."

Åpning i fare

Fædrelandsvennen fortalte nylig at åpningen av matkultursenteret "Trine på gården" sto i fare, på grunn av søknadsrot og lang saksbehandlingstid i Søgne kommune.

trine2.jpg Foto: Kjartan Bjelland

Trine Lohne selv er for tiden på en lenge planlagt reise i USA, og på grunn av tidsforskjellen har vi ikke fått henne i tale for en umiddelbar kommentar. Men Tom Reidar Natvig forteller om en gledesstrålende samboer som endelig kan senke skuldrene og tro på at gårdsbutikken og kafeen langs Salemsveien kan åpne som planlagt:

I ekstase

— Hun var helt i ekstase over den gode nyheten jeg hadde å komme med. Dette har vært en sak som har tynget oss begge to. Det har vært en reise i motvind, men vi har hele tiden hatt tro på at det skulle gå i orden, sier Natvig.

Han forteller om stort engasjement rundt saken deres:

— Trine har fått en hel masse lovord og oppmuntringer både på Facebook og ellers, både i Søgne og resten av Agder, forteller han.

Noe gjenstår

Nå som paret har fått godkjent midlertidig bruksendring av gården fra bolig til næring, gjenstår at et ansvarshavende foretak signerer sin ansvarsrett når det gjelder grusing av parkeringsplass og ferdigstillelse av bruksarealene det er søkt bruksendring på. Deretter må hun få de nødvendige godkjenninger fra Mattilsynet, samt søke om serveringsbevilling.

Planen er å åpne lørdag 3. november. Trine Lohne har fagbrev som kokk, fiskehandler og butikkslakter, og brenner for tradisjonsmat og å spre budskapet om lokal matkultur. I tillegg til gårdsbutikk og kafé, satser hun på kursvirksomhet og undervisning, blant annet gjennom et samarbeid med skolene i Søgne.