Her prøver instruktør Anne Charlotte Rosenvold å holde kontroll på sin livlige gruppe. Foto: Folvik, Herman
Vilde Kaurin Jonassen i svart ble imponert over læringsviljen til, fra venstre, Sara Tonstad, Julie Risla, Henriette Gyrland, Eva Peter, Nathalia Moranietz, Annika Zakariassen og Malene Moen. Foto: Folvik, Herman

— Det er veldig gøy å lære av Vipers-spillerne. Vi ser opp til dem, sier Sara Tonstad og Annika Zakariassen.

Vipers' spillere som kjemper i toppen av eliteserien delte bort sine beste triks de 200 barn fredag kveld. Treningsøkten var en del av «Håndalluka» i Kristiansand. Sammen med Norges Håndballforbund, Norsk Topphåndball og Håndball-regionen sørvest ønsker Vipers å promotere idretten til unge i Kristiansand.

— Dette er tredje året vi arrangerer dette, og vi opplever det som noe meget positivt. Det har gått fantastisk bra, mener Kai Corringen, som er med blant arrangørene.

Ulike stasjoner

De 200 barna fikk trene med Ulrika Olsson, Sakura Hauge, Marta Tomac, Vilde Kaurin Jonassen og resten av Vipers-laget, som ønsker å kjempe om medalje i årets eliteserie. Spillerne fikk øve på det meste av håndballens spekter, og rullerte på instruktører og øvelser på tvers av hele Gimlehallen.

— Jeg synes alt er gøy med håndball. På Tveit øver vi to ganger i uka, men det er ekstra gøy å få trene med Vipers-jentene. De er veldig gode, beundrer Nathalia Moranietz og Eva Peter, som fikk oppvisning i finter av kantspiller Jonassen.

Drømmene til de unge spillerne fra Kristiansand er klare.

— Vi ønsker å bli proffe håndballspillere. Vi har lært litt forskjellig i dag som kanskje kommer til å hjelpe oss, sier Julie Risla, Malene Moen og Henriette Gyrand.

Ros fra instruktørene

De unge håndballspillerne fikk ros fra Vipers-jentene for innsatsen etter at treningen var ferdig fredag kveld.

— Det er gøy med så mange barn, selv om det jo blir litt kaotisk, men det er bare morsomt. De er veldig lærevillige og står på, skryter Jonassen.

Etter at treningsøkta var over ble Vipers-spillerne omringet av ivrige autografjegere som ønsket å forevige treningsøkta.

— Barna er virkelig flinke. Det virker som alle har hatt det fint. Vi har så vidt fått tid til drikkepauser og jeg har ikke sett noen barn som har løpt til foreldrene sine, så det virker veldig bra, sier Corringen.

1000 barn

Han tror at omkring 1000 barn har blitt involvert i håndballuka totalt. I Starthallen var det anslagsvis 400 barn som deltok, mens i Karusshallen, Sukkevannshallen og Gimlehallen var det 200 lærevillige barn.

— Vi ønsker å vise fram idretten vår. Barn kan spille mer enn fotball, gutter inkludert. Vi håper å gjøre dette til en tradisjon, sier Corringen.

Alle barna som deltok på fredagstreningen hos Vipers fikk egen ball, treningstrøye og kampbillett til den dramatiske kampen mellom Vipers og Byåsen søndag. Gjestene fra Trondheim vant til slutt 25- 24, men Vipers har levert inn klage og krever omkamp etter at sekretariatet tilsynelatende tildelte Byåsen et mål for mye.